Intranet ➔
  • Categorie: Columns, Team: Elite

Winst voor Holterman en Abdi Ali in AV Haarlemmermeer Cross

  • door
  • op 12-12-2016
  • 0

Anderiessen Warandeloop 2016

Hoofddorp – Dit jaar stond er wederom een grote delegatie TDR-atleten aan de start van de Haarlemmermeercross. In milde omstandigheden werden er op deze regionale cross mooie prestaties geleverd, waaronder 6 podiumplaatsen. 

Jill Holterman voelde zich sterk in Hoofddorp. Over het parcours van 5 kilometer kon zij haar race goed opbouwen: 'In de tweede ronde kon ik nog wat mensen inhalen en ik had op het einde nog genoeg over voor een felle eindsprint', vertelt Holterman na afloop. Zij wint haar race. 'Ik merkte dat ik veel kracht had en kon blijven pushen. Ik ben erg tevreden met deze prestatie, vooral na een zware trainingsweek'. De 2e en 3e plaats gingen in deze wedstrijd naar Manon Kruiver en Lotte Krause, in een tijd van respectievelijk 18’31” en 18’35”.

Ook op de lange cross bij de mannen was er succes. Vijf TDR-atleten gingen van start op het 10 kilometer lange parcours. Met nog 4 kilometer te gaan wist Mahadi Abdi Ali los te komen van de groep. Hij wist zelf het tempo hoog te houden tot de finish en won de cross in een tijd van 33’09. Na afloop verteld hij: ‘Ik wilde mijzelf testen door het tempo hoog te houden toen ik op kop kwam te lopen, en dat is gelukt. Het was een heerlijke wedstrijd en ik sta er goed voor’. Simon Grannetia finishte 20 seconden achter Mahadi als 2e in een tijd van 33’29”. Edwin de Vries werd 4e in 33’36”, Ambroise Uwiragije werd 7e in 34’24” en de junior Bram Anderiessen finishte achter Uwiragije als 8e in een tijd van 34’57”.

Bij de korte cross lieten vier mannen een mooie strijd zien. Over het parcours van 2,5 kilometer sloten Roy van Eekelen en Joeri Slagter zich aan bij de kopgroep, waar kort daarop Ryan Clarke en Edwin Sjerps volgden. Sjerps kon vervolgens aanhaken bij deze groep. In een eindsprint moesten uiteindelijk de derde, vierde en vijfde plaats voor de mannen verdeeld worden. Sjerps trok in deze eindsprint aan het langste eind en finishte als derde. ‘Door een slechte start was het begin van de race erg moeizaam, maar ik kon mij goed herpakken. Ik kon goed doorversnellen en ik ben blij dat ik uiteindelijk de eindsprint voor de derde plaats kon winnen’. Vlak achter Sjerps kwamen van Eekelen en Slagter met exact dezelfde tijd als vierde en vijfde over de finish. Clarke finishte 6 seconden achter deze groep als 7e.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.