Intranet ➔
  • Categorie: Columns, Team: Elite

Michel Butter en Ronald Schröer leiden Nederlandse ploeg naar 6e plaats

  • door
  • op 12-12-2016
  • 0

Michel Butter en Ronald Schröer leiden Nederlandse ploeg naar 6e plaats op EK Cross

Chia – Bij de Warandeloop op 26 November hebben Michel Butter, Jurjen Polderman en Ronald Schröer laten zien dat zij over een goed niveau beschikken. Dit was dan ook de reden om deze drie TDR-mannen dit jaar als deel van het Nederlandse EK Crossteam mee te nemen naar het Italiaanse Chia.

 

 

Dit jaar zijn de normaal gesproken winterse omstandigheden, die worden verwacht bij een cross, vervangen door de zon en warmte. In het Italiaanse Chia mochten Polderman, Schröer en Butter het ruim 10 kilometer lange parcours van de EK Cross onder deze warme omstandigheden belopen. Het vlakke en daardoor erg snelle parcours zou volgens coach Guido Hartensveld vooral voor de atleten met een snel persoonlijk record op de 5000 meter een voordeel moeten zijn. ‘Voor mij was het parcours te snel’, zegt de marathonloper Michel Butter na afloop van zijn wedstrijd. Ook Ronald Schröer vertelt dat hij het parcours nog sneller vond dan hij van tevoren had bedacht.

De race begon dan ook furieus; de eerste ronde van 1090 meter kwam de kopgroep door in een tijd van 2’51”. ‘Het ging vanaf het begin al heel erg hard en het niveau was hoog’, vertelt Butter. ‘Ik hoopte dat ik vanuit achteren wat mensen in kon halen, maar ik kreeg het aan het einde wel zwaar, ook vanwege de warmte’. Butter omschrijft de race als een slagveld, waar hij zelf deel van uitmaakte. Hij komt uiteindelijk als 27e overall en eerste Nederlander over de streep. Na afloop vertelt hij: ‘Voor mijn gevoel heb ik een goede wedstrijd gelopen en heb ik mijn race goed ingedeeld, maar de klassering valt mij enorm tegen. Ik ben niet tevreden en dat mag ik ook niet zijn met deze klassering’.

Ronald Schröer laat in Chia wederom zien dat hij ijzersterk is. Na een mooie prestatie op de Warandeloop, waar hij 9e werd, weet hij op het snelle vlakke parcours ook een mooie prestatie neer te zetten. Schröer moet slechts 7 seconden toegeven op teamgenoot Michel Butter en finisht als 29e. Na afloop verteld Schröer: ‘Ik heb alles gegeven en dan maakt de klassering niet heel veel uit. Ik ben heel erg tevreden met deze 29e plaats’. Schröer vertelt dat hij nog steeds over een goede vorm beschikt: ‘Dit is mijn beste resultaat ooit en ik ben ook beter dan ooit’. Komend voorjaar hoopt hij dit ook te kunnen laten zien in een voorjaarsmarathon.

Jurjen Polderman kan op het snelle parcours helaas geen rol van betekenis spelen. Ook voor hem ging het hard en was het erg warm. Hij eindigt op een 60e plaats. Na afloop zegt hij: ‘Ik had graag harder willen lopen, maar volgend jaar krijg ik hopelijk een nieuwe kans’.

Als Nederlands team werden de mannen uiteindelijk 6e.

 

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.