Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Beloftes

Driemaal goud NK junioren

  • door
  • op 04-07-2016
  • 0

Bram Anderiessen NK junioren

BREDA - Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag was het NK voor junioren in Breda. Voor TDR was dit sowieso een kwantitatief succes met het meeste aantal deelnemers ooit: 33. Dit laat zien dat de jeugdopleiding volop in bloei is. Met Ryan Clarke (800m Jongens A), Laura Boekel (800m Meisjes A) , Bram Anderiessen (1500m Jongens A) goed voor goud én 25 persoonlijke records is er ook kwalitatief sterk gepresteerd.

Running Talents Project
De 33 deelnemers verbleven met ploegleider Eugene van Kruchten drie dagen in een hotel in de buurt. Tussen de deelnemers zaten negen talenten van Running Talents Project Castricum 2016, die gescout zijn uit 850 middelbare scholieren van de drie middelbare scholen in Castricum. Deze talenten zijn in drie maanden klaar gestoomd zijn voor dit NK. Met dit record aantal deelnemers was dit voor het Running Talents Project ook een succesvol jaar. 'De atleten van het project waren erg leergierig, hopelijk willen er veel doorgaan met atletiek, want dit is een goede lichting,' vertelden traject coördinatoren Louis Dam en Niels Verwer. De overige 24 atleten kwamen van de jeugdopleiding en het team zelf. Kruchten: 'Dit was een geslaagd weekend. De energie van de groep was geweldig. De mix van al meer ervaren atleten en net nieuwe atleten zorgde voor een mooie chemie.'

 

Halve finales 400 meter meisjes B
Bij de meisjes B kwam Nina Baltus als 16e het toernooi in. Zij wist zich te plaatsen als tijdsnelste voor de halve finale met een ruim PR van 1'01.82. In de halve finale wist de Hollandia-atlete dit PR nog een klein stukje aan te scherpen tot 1'01.80" en kon zo tevreden het toernooi verlaten met een 12e plaats.

Halve finales 400 meter jongens B
Bij de jongens B wist Jens Wingelaar een prachtig PR te lopen van 54.55 naar 52.68 om zich als tijdsnelsten te plaatsen voor de halve finale. Deze krachtsinspanning had hem zo erg opgebroken dat hij in de halve finales niet harder kon dan 58.39. Ook Timo Stegink wist zich te kwalificeren als tijdsnelsten voor de halve finales met 53.29. In de halve finales kon Timo zich niet opnieuw verbeteren en strandde op 53.72.

Finale Owi Boon 400 meter meisjes A
Owi Boon wist zich eenvoudig te plaatsen voor de finales bij de meisjes A op de 400 meter. In de finale kwam zij tot een 6e plaats met 59.26. Owi is bezig met een mooi seizoen waarin zij haar PR heeft gezet op 58.05.

Toch geen halve finales 400 meter jongens A
Thijs van 't Land en Steven Feenstra wisten zich allebei in de laatste serie bij de jongens A op de 400 meter te plaatsen voor de finale als tijdsnelsten met respectievelijk 51.83 en 52.10. Voor beide mannen een PR. Thijs van 't Land had van te voren al besloten om niet de halve finales te lopen. Vanwege een pijnlijke voet had Thijs uit voorzorg, in overleg met Eugene, besloten om maar één keer te lopen dit weekend. Steven daarentegen wilde graag zijn PR-drieslag -vrijdag al 800 meter pr met 2'00.44- compleet maken met een 3e pr op de 400 meter. Helaas kwam hij te laat in de callroom waardoor hij niet meer mee mocht doen. Ook mocht Feenstra hierdoor niet meer mee doen met de estafettes van zondag een dag later.

5e plaats Jens van Gelderen
Jens Van Gelderen liep in de finale bij de jongens B op de 800 meter een persoonlijk record van 1'58.54 en werd hiermee vijfde. Jens had van 400 tot 500 meter een moment van onoplettendheid waardoor hij zich niet kon lanceren om mee te sprinten voor de medailles in de race.

Goud voor Laura Boekel
Bij de meisjes A op de 800 meter wisten Laura Boekel en Femke Hooijberg zich te kwalificeren voor de finale. Boekel ging de finale in met de snelste tijd (2'16.88) van de series achter haar naam. Nadat een van de grote favorieten, Danaïd Prinsen, zich af had gemeld voor de finale kwam voor Laura Boekel het goud al wat dichterbij. Met een fantastisch sterke race, waarin Boekel de laatste 250 meter zo hard versnelde dat niemand haar kon volgen, legde zij beslag op het goud. De Nova-atlete verbeterde haar PR in deze finale met 2 seconden, van 2'12.20 naar 2'10.17. 'Ik wist dat ik de laatste maanden vooruitgang had geboekt. Ergens moest 2'10 er wel inzitten, maar om het juist hier op het kampioenschap te doen is wel heel erg mooi,' straalde Boekel na afloop. Femke miste de power van haar series en kwam in de finale slechts tot een zevende plaats.
NK Junioren Laura Boekel 

Goud voor Ryan Clarke 800 meter Jongens A
Na vrijdag eenvoudig door de series te zijn gekomen met winst en een tijd van 1'58.36 mocht Ryan Clarke op zaterdag klokslag 12 uur een poging wagen voor het goud op de 800 meter bij de jongens A. Vooraf was besloten om de race vanaf de start hard te lopen. En zo geschiedde het. Vanaf de start ging Clarke hard weg en niemand volgde. De eerste ronde kwam de AVC-atleet door in 52 á 53 seconden met een grote voorsprong. Op 600 meter hoorde Ryan dat een PR er in zat en probeerde hij door te bijten. Met nog 100 meter te gaan sloeg de verzuring hard toe en liepen de andere jongens flink op hem in. Het gat was echter groot genoeg en Clarke greep naar het goud met een nieuwe PR van 1'52.28. Ryan Clarke is hier zeer content mee. Na vorig jaar naast het goud gegrepen te hebben, met een zilveren plak, was hij het hele jaar gebrand om dit keer wel goud te pakken. Het is knap dat Clarke dit kon doen in een race waar hij voor de moeilijke weg koos. 'Ik ben hier heel blij mee,' vertelde Clarke na afloop, 'ik heb mijn grenzen verlegd door zo te winnen en een PR te lopen,' vervolgde hij, 'mede door mijn coach en teamgenoten was ik hiertoe in staat!'

Koen Grandiek tweemaal pr 1500 meter jongens B
Vorig jaar liep Koen Grandiek nog 4'32 op de 1500 meter als C-junior. Dit jaar had Grandiek zichzelf al verbeterd naar 4'21.48 voorafgaand aan dit toernooi. In de series wist Koen daar al een klein beetje vanaf te halen door zich als 3e in zijn serie te kwalificeren met 4'20.21. In de finale haalde hij daar nog een groter stuk vanaf door 4'16.81 te lopen en 11e te worden.

Goud voor Bram Anderiessen 1500 meter Jongens A
Voor een extra uitdaging besloot B-junior Bram Anderiessen te starten bij de A-junioren op de 1500 meter. Daarbij had hij zichzelf nog een uitdagend doel gesteld: van kop af aan de race hard maken. Het werd dan ook een razend snelle race die Anderiessen wist te winnen in 3'54.06. Het was echter niet gemakkelijk. Tot de laatste 100 meter zaten er nog twee andere jongens in zijn kielzog die zo naar PR's geholpen werden. Gelukkig wist Anderiessen goed stand te houden en hield hij de andere twee jongens van zich af. 'Ik voelde de verzuring wel, maar had mij er al op ingesteld dat ik moest gaan sprinten,' vertelde Bram na zijn race, 'Ik dacht: "De titel is voor mij, dit geef ik niet meer weg!" Hierdoor kon ik nog goed sprinten.' Bram Anderiessen toont grote klasse door op zo’n manier bij de A-junioren naar de winst te lopen. 'Ik wilde mijzelf graag uitdagen en daarnaast probeer ik mijn tegenstanders te verrassen door telkens met een andere tactiek te komen,' vertelde de 5-VWO leerling over zijn actie. Achter Anderiessen kwam Edwin Sjerps tot een 8e plaats met 4'07.83

3 PR's 3000 meter meisjes B
Op de 3000 meter bij de meisjes B liep Mariska Poel met een aanvallende race net geen top 10. Zij finishte als 11e in 10'35.71. Achter haar verbeterde Eline Runderkamp haar PR naar 10'56.28 en ook Cheryl Konijn verbeterde zich naar 10'57.18.

7e plaats Loek Janmaat 3000 meter jongens B
Op de 3000 meter jongens B kwamen Loek Janmaat en Duncan Steenbakker in actie. Janmaat heeft dit seizoen een mooie progressie doorgemaakt en wist dit weekend zijn PR weer met een seconde aan te scherpen naar 9'11.26. Hiermee was hij goed voor de 7e plaats. Achter hem wist de C-junior Duncan Steenbakker maar liefst 16 seconden van zijn PR af te halen. Steenbakker finisht als 14e met een mooie 9'27.70 achter zijn naam.

Drie estafettes als afsluiting
Als afsluiting van het toernooi werden de altijd spectaculaire estafettes afgewerkt. Met drie teams bij de verschillende 4x400m estafettes was Castricum goed vertegenwoordigd. De meisjes B finishten als 4e met 4'25.57 op de 4x400. De jongens B waren goed voor een zesde plaats met 3'53.19 en de jongens A liepen op maar 2 seconde het podium mis met een 4e plaats in 3'33.51.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.