Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Nationaal 2

Tesselaar beëindigt topsportcarrière in stijl

  • door
  • op 16-10-2016
  • 0

Pip Tesselaar Amsterdam Marathon 2016

AMSTERDAM – De TCS Amsterdam marathon staat voor TDR in het teken van het afscheid van Pip Tesselaar. De 47-jarige atleet uit Heerhugowaard sluit in Amsterdam zijn 16 jaar lange samenwerking met TDR en zijn topsportcarrière af. Tesselaar hoopt in zijn laatste wedstrijdmarathon nog één keer sneller te lopen dan in de afgelopen paar jaar.

Om half tien ging de marathon van start in het Olympisch Stadion. De omstandigheden waren bijna ideaal met een strak blauwe lucht en een goede temperatuur. Tesselaar gaf aan dat er op het eerste deel van de marathon wel redelijk veel wind stond. Op dit punt in de wedstrijd liep hij echter nog in een groep, waardoor hij niet veel last had van deze wind. Op de halve marathon komt de atleet door in een tijd van 1:16’10”. Tesselaar had als plan om na 30 kilometer te gaan versnellen, met het doel een negatieve split te lopen. Tesselaar: ‘Ik dacht dat ik rustig had opgebouwd en wilde gaan versnellen, maar dit lukte helaas niet’. Uiteindelijk finisht Tesselaar zijn laatste wedstrijdmarathon als eerste master, 7e Nederlander en 43e overall in een tijd van 2:33’22”.

Tesselaar na afloop: ‘Mijn doel was om nog één keer sneller te lopen dan dat ik in de afgelopen paar jaar heb gedaan. Daarnaast wilde ik ook graag het masterkampioenschap winnen. Dat is gelukt!’. Met zijn tijd van 2:33’22” was Tesselaar in Amsterdam namelijk de snelste loper in alle categorieën van de masters. Ook vertelde Tesselaar dat zijn doel eigenlijk was om 2:30’ te lopen, maar dat dit naar omstandigheden niet reëel was en hij dit doel bij heeft moeten stellen. ‘Ik heb gepresteerd wat er op dit moment mogelijk was. Ik ben hier blij mee.’

De atleet uit Heerhugowaard is er al vanaf de allereerste dag van TDR bij. Pas in 2010 liep hij op 42-jarige leeftijd zijn eerste marathon en hij deed dit in een tijd van 2:27’. Uiteindelijk heeft hij zijn PR op de marathon weten aan te scherpen tot 2:21’39”. ‘Achteraf had ik eerder moeten beginnen met marathons lopen, dan had ik misschien nog harder gelopen’, zegt Tesselaar.

Tesselaar heeft nu op 47-jarige leeftijd besloten om zijn topsport- en TDR-carrière na de marathon van Amsterdam te beëindigen. TDR en Pip hebben de laatste twee jaar goede afspraken gemaakt over het einde van zijn 16 jaar durende loopbaan.

‘Deze marathon is een zeer passend einde van een mooie TDR-carrière’, zegt coach Hartensveld. Tesselaar over zijn afscheid: ‘Dit was een mooie afscheidswedstrijd en ik ben blij dat ik mijn TDR-carrière na al die jaren op een goede manier heb kunnen beëindigen. Het is nu tijd dat ik ruimte maak voor nieuwe talenten binnen TDR.’ Tesselaar vindt het geen moeilijk afscheid, omdat hij nog steeds zal blijven hardlopen en op een goed niveau zal willen blijven. ‘Ik zal nog wel blijven hardlopen, alleen op een andere manier. Ik ga nu meer masterwedstrijden lopen en misschien loop ik ook nog wel een keer een marathon.’


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.