Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Nationaal 1

Door de modder ploeteren in Kerkrade

  • door
  • op 15-01-2017
  • 0

kN20161127_77242.jpg

KERKRADE - Dit weekend is het ploeteren tijdens de Abdijcross in Kerkrade waar vijf TDR-atleten van start gaan. De Abdijcross maakt deel uit van het nationaal crosscircuit en staat bekend om het enorme hoogteverschil in het parcours dat nu door sneeuw en regenval is veranderd in een modderpoel. 

Zusjes Ummels één en twee!
Britt en Bo Ummels winnen goud en zilver op de korte cross bij de vrouwen. Nog maar net aangesloten bij TDR maken de dames een verpletterende indruk op de eerste wedstrijd, een thuiswedstrijd. De Maastrichtse tweeling vertrok in 2014 naar Mississippi om daar te trainen en te studeren maar keren een paar maanden terug naar Nederland om opnieuw hun atletiekcarrière een boost te geven. Bo Ummels wint in een tijd van 9’48”. Britt Ummels volgt vlug op 4 seconde achterstand en pakt het zilver vlak voor Julia van Velthoven.

Simon Grannetia dichtbij podium
Net als bij de vrouwen korte cross bestaat de mannen korte cross uit een aanloopronde en een grote ronde. Na een chaotische start storten Grannetia, Sjerps en Abdi Ali zich in de diepe afdaling. Wanneer zij aan de klim omhoog beginnen liggen de mannen net achter de kopgroep. Boven aangekomen valt Abdi Ali en weten Grannetia en Sjerps hem te passeren. Grannetia eindigt vlak achter het podium op de 6e plaats. Sjerps pakt een prima 10e stek en Abdi Ali eindigt als 12e. 

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.