Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Jeugd

Crosscompetitie: Uitdagend parcours weerhoudt TDR Jeugd niet van fraaie prestaties

  • door
  • op 14-01-2017
  • 0

KoenCrosscompetitie.jpg

CASTRICUM/BUSSUM – Zaterdag 14 januari 2017 waren er weer een hoop jeugdatleten van Team Distance Runners (TDR) aanwezig voor de tweede crosscompetitiewedstrijd met als doel zich te kwalificeren voor de finalewedstrijd in Amsterdam.

De meeste TDR Jeugd atleten lopen in poule Noord. AV Castricum organiseerde de tweede wedstrijd van de crosscompetitie en het parcours werd door een aantal steile heuvels als pittig bestempeld. Als eerste gingen de jongens junioren A en B van start. Op de 4 km lange cross was er een kopgroep van drie atleten met daarachter de A-junior Arjuna Harten en de B-junior Koen Grandiek. Tijdens de race begon het te hagelen en te sneeuwen, wat het parcours extra uitdagend maakte. Aan het einde werd het een nek-aan-nekrace tussen Harten en Grandiek, waarbij Grandiek aan het langste eind trok in een tijd van 14’05”. De AV Castricum atleet kwam als 4de over de finish en Harten als 5de in een tijd van 14’08’’. Hiermee werd Harten 1ste A-junior. B-junioren Mats Heine en Duncan Steenbakker maakten na een gecontroleerde start een heuse inhaalslag en finishten in 14’14’’ en 14’17’’.

De meisjes junioren A en B moesten een parcours van 2,5 km afleggen. Er werd hard gestart en het veld viel redelijk uit elkaar. Met nog een 500m te gaan liepen Cheryl Konijn en Ilse Kamphuis weg uit de kopgroep. Konijn finishte als 2e B-junior in 9’52’’. Kamphuis volgde op acht seconden in een tijd van 10’00’’ en werd hiermee 3e B-junior. Femke Been kwam over de finishlijn in een tijd van 10’20’’ met kort daarachter de AV Edam atlete Eline Runderkamp 10’29’’. Zij werden respectievelijk 4e en 5e bij de B-junioren.

C-Junior Noah Baltus kwam als laatste in Castricum in actie. De SAV atleet liep met een enorme voorsprong van maar liefst 44 seconden weg bij de rest van het deelnemersveld. Hij greep de overwinning in een snelle tijd van 9’58’’ over 3 km.

Mariska Poel was de enige atlete die van start ging in de poule Midden. Het 2,5 km lange, vlakke  parcours in Bussum was erg nat en glad geworden door de sneeuw. Mede daardoor werd er vrij rustig gestart. Na het eerste rondje nam de DEM-atlete de leiding en finishte ze als 1ste A-junior in 9’44”

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.