Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

De Witte loopt EK-limiet, Anderiessen en Schröer winnen Mastboscross

  • door
  • op 29-01-2017
  • 0

kN20161127_77170.jpg

APELDOORN/BOSTON/BREDA – De atleten van Team Distance Runners uit Castricum waren afgelopen weekend bij maar liefst drie verschillende wedstrijden te vinden op de deelnemerslijst. In Boston (VS), Apeldoorn en Breda werden mooie prestaties neergezet.

Snelste seizoensopening ooit voor De Witte
Lisanne de Witte heeft in de Verenigde Staten haar snelste indoor seizoensopening ooit neergezet, door een tijd van 52”43 te klokken over 400 meter. Met deze tijd heeft de 24-jarige atlete meteen de limiet (53”20) gelopen voor het EK indoor, wat van 3 tot 5 maart plaats zal vinden in Belgrado, Servië.

Winst voor Schröer en Anderiessen in Breda
Ronald Schröer heeft de lange cross van de Mastboscross gewonnen. De atleet van AV Zaanland, van tevoren al genoemd als favoriet voor de overwinning, had in een deelnemersveld gevuld met tientallen militairen 30’51” nodig om het modderige parcours van 10060 meter af te leggen. “Het was prachtig om voor het eerst in mijn carrière een grote nationale cross te winnen”, laat de Egmonder na afloop weten. Ook Edwin de Vries maakt een sterke indruk en finisht als 4e in een tijd van 31’24”. Trainingsmaatje Ambroise Uwiragiye komt als 15e over de streep. Bij de jongens junioren A pakt Bram Anderiessen de overwinning. Na een tweede plaats bij de Abdijcross achter Luuk Maas, zijn de rollen in Breda omgedraaid. Anderiessen wint de race over 7620 meter met een voorsprong van 6 seconden op Maas. “Het was een zware wedstrijd, echt afzien, maar ik ben blij dat de vorm er weer is”, aldus de AKU-atleet.

Zussen Ummels alweer sterk op korte cross
Na een eerste en tweede plaats op de korte cross in Kerkrade, twee weken geleden, zette Britt en Bo in Breda weer een sterke prestatie neer. Uitkomend voor Atletiek Maastricht eindigden de zussen na 2575 meter als 3e en 4e, gevolgd door Manon Kruiver (9e). Bij de heren staan er vijf TDR-atleten aan de start van de korte cross. Simon Grannetia is de snelste van de vijf en wordt 7e in 7’39, op een seconde gevolgd door Mahadi Abdi Ali. Vlak erachter finishen Roy van Eekelen (12e), Edwin Sjerps (15e) en Ryan Clarke (25e).

9e AV PEC 1910 indoorwedstrijd  
Op zaterdag staat Jurjen Polderman aan de start van de 1500 meter, die hij aflegt in 3’50”32. Een goede snelheidstest voor het NK Indoor, waar hij op de 3000 meter zal strijden om de nationale titel. Ook Laura Boekel en Joeri Slagter zijn aanwezig in Apeldoorn om in actie te komen op de 800 meter. Boekel, uitkomend voor AV Nova, laat zien in goede vorm te verkeren door als 4e te finishen in een nieuw PR (indoor) van 2’11”28. Slagter, twee weken geleden ook al aan de start van de 800 meter in Gent, komt na 1’57”28 over de finish: “Een verbetering vergeleken met vorige keer, maar ik heb het gevoel dat er nog veel meer in zit”.

 

 

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.