Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Jeugd

Veertien TDR Jeugd-atleten plaatsen zich voor de finale crosscompetitiewedstrijd in Amsterdam

  • door
  • op 04-02-2017
  • 0

kN20161127_76582.jpg

ANNA PAULOWNA/SANTPOORT – Zaterdag 4 februari 2017 werd de derde en laatste crosscompetitiewedstrijd georganiseerd. Dit was de laatste gelegenheid voor de jeugdatleten van Team Distance Runners (TDR) om zich te kwalificeren voor de finalewedstrijd in Amsterdam.

In Anna Paulowna beten de jongens Junioren A en B de spits af. Het zo goed als vlakke parcours van 5 kilometer zorgde voor een snelle race. AV Castricum atleet Koen Grandiek nam resoluut de kop, maar na 2 kilometer versnelden twee andere atleten en kon Grandiek niet mee. Ondertussen liep Duncan Steenbakker in vierde positie een rustiger opgebouwde race. Met nog 3 kilometer te gaan werd het gat tussen Steenbakker en Grandiek steeds kleiner. Dit leidde tot een mooie strijd waarbij Grandiek net iets eerder de finishlijn passeerde. Beide atleten liepen een tijd van 18’28” en werden respectievelijk 3e en 4de B-junior. Tijmen Hoedjes en Casper Aarnts liepen ook een prima race en finishten als 6e en 7e B-junior in 19’35’’ en 19’54’’. Hidde Zeestraten werd 10e B-junior in 20’37”. Door deze goeie klasseringen zijn Grandiek, Steenbakker, Hoedjes, Aarnts en Zeestraten geplaatst voor de finalewedstrijd in Amsterdam.

Bij de meisjes junioren A en B stond Femke Been aan de start. Over het parcours van 3 kilometer liep Been goed mee met de kopgroep. Na 2 kilometer moest Been wat gas terugnemen en kwam er één atlete heel dichtbij, maar de AV Castricum atleet wist haar achter zich te houden. Been werd met 12’14” 3e B-Junior en  stelde hiermee  haar deelname aan de finalewedstrijd veilig.

C-Junior Noah Baltus kwam uit op de 3,5 kilometer. Baltus liep een bekeken race met in het achterhoofd dat hij de volgende dag van start zou gaan bij een wedstrijd in Dortmund. Na lange tijd gecontroleerd op plek twee te hebben gelopen haalde hij op het einde van de race de koploper in om in 13’17’’ zegevierend te finishen. Ook Baltus mag van start gaan bij de finalewedstrijd.

DEM-atlete Mariska Poel liep de derde crosscompetitie wedstrijd in Santpoort. A-junior Poel heeft haar vorm de laatste tijd goed te pakken en liep in Santpoort weer een sterke race. De atleet uit Heemskerk liet met een tijd van 10’42’’ de rest van het deelnemersveld ruim achter zich en dwong zo een startplek tijdens de finalewedstrijd af.

De TDR Jeugd-atleten die zich reeds wisten te plaatsen in vorige crosscompetitie wedstrijden zijn bij de jongens junioren A Arjuna Harten en Hugo Roelofsen. Ook meisjes junioren B Ilse Kamphuis, Cheryl Konijn, Eline Runderkamp en Febora Ridder gingen vandaag niet van start omdat zij al zeker waren van een startplek bij de finalewedstrijd op 11 maart 2017 in Amsterdam.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.