Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Jeugd

Druk weekend voor de TDR Jeugd-atleten

  • door
  • op 12-02-2017
  • 0

kN20160702_265696.jpg

GENT/APELDOORN/SCHOORL – Afgelopen weekend kwamen jeugdatleten van Team Distance Runners (TDR) op diverse locaties in actie. Op zaterdag 11 februari 2017 liepen een aantal atleten de IFAM Indoorwedstrijd in Gent. Zaterdag en zondag kwamen er twee atleten in actie op het NK Indoor Senioren in Apeldoorn en in Schoorl liepen twee atleten de NK 10km.

IFAM Indoor

In het voorprogramma van de International Flanders Athletics Meeting liepen TDR Jeugd-atleten de 400m en de 800m. Nina Baltus mocht de spits afbijten bij de 400m vrouwen. Na een matige start kwam Baltus sterk terug om  als 4e te finishen in een tijd van 1’02,45”.

Bij de 400m mannen traden Timo Stegink en Jeremy Wevers aan. Stegink opende zijn race hard en kon mee met de kopgroep. De laatste ronde gaat de AVC-atleet in 4e positie in, welke positie hij tot de finishlijn kon vasthouden. Stegink laat een indoor persoonlijke besttijd van 52,87” noteren. Drie series later heeft Jeremy Wevers een mindere start, waarna hij  zich goed weet te herpakken. Hij finisht in een mooie tijd van 53,80”.

Op de 800m mannen stond TDR Jeugd-atleet Hugo Roelofsen aan de start. Na rommelige eerste meters kon Roelofsen na 400m aansluiting vinden bij de kopgroep. Hier kon de AVC-atleet goed meekomen en finishte hij in een nette tijd van 2’04,35”.

NK Indoor Senioren

Op dag 1 van het NK Indoor voor senioren in Apeldoorn kwam Owi Boon als enige TDR-jeugd atleet in actie. Na een periode met blessures was het niet zeker of Boon aan de start van deze wedstrijd kon verschijnen. Toch stond ze er en kon ze zich goed overeind houden in een sterke serie. De A-junior eindigt haar serie op de 4e plek. Dit doet de AVC-atleet in 58,67”, een indoor persoonlijke besttijd.

Tijdens dag 2 van het NK Indoor voor senioren komt Thijs van ’t Land in actie op de 200m. De A-junior voelt zich niet fit tijdens het inlopen. Zijn race viel dan ook tegen. Van ’t Land loopt 24,01” en komt daarbij niet in de buurt van zijn persoonlijk besttijd.

NK 10km

Cheryl Konijn en Eline Runderkamp liepen dit weekend bij de 40e Groet uit Schoorl Run het NK 10km. Dit was de eerste 10km wedstrijd voor deze atleten. Ondanks de winterse omstandigheden in Schoorl hebben Konijn en Runderkamp boven verwachting goed gelopen. Voorafgaand aan de race hoopte Konijn op een tijd rond de 43 minuten en Runderkamp rond de 45 minuten. Runderkamp finishte in een sterke tijd van 40’25” en Konijn vlak daarna in 41’09”. Hiermee sloten zij dit drukke atletiekweekend op een mooie manier af.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.