Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

Anderiessen goud, De Witte zilver en Schröer brons!

  • door
  • op 13-02-2017
  • 0

Schröer NK10 2017

APELDOORN/SCHOORL/GENT – Dit weekend was een druk weekend met maarliefst twee NK’ s. De sprinters en middellangeafstandlopers reisden af naar Apeldoorn om te strijden voor de medailles bij het NK indoor en de langeafstandlopers konden ditzelfde doen op het NK 10km op de weg in Schoorl. TDR-atleten haalden drie medailles binnen. Wel op verschillende podia. Op de 10km haalden bij zowel de dames als de heren drie TDR-atleten een top 10 notering.

Bram Anderiessen naar winst met sterk eindschot
Bram Anderiessen wist zich op zaterdag eenvoudig te plaatsen voor zijn tweede seniorenfinale ooit. Toen nog achter Luuk Wagenaar met 3’59”07. De finale was een klassieke boemelrace. Het aanvangstempo lag laag, dit bleef zo 800 meter lang, waarna het tempo langzaam opgevoerd werd. De A-junior zette met 400 meter te gaan zijn eindsprint in, nam de leiding en gaf deze niet meer weg. Het laatste stuk werd nog spannend met Luuk Wagenaar en Jelmer van der Linden die Anderiessen heel dicht naderden. Maar met 3’58”54 (Luuk 3’58”65) kon de AKU-atleet huiswaarts keren met bloemen en de mooiste medaille die er is: Goud.

Lisanne de Witte net naast goud
Evenals Anderiessen kwam De Witte de series eenvoudig door. Ze won haar serie met 55”01. De finale was een heel ander verhaal. De Witte startte langzamer dan de rest en lag na de eerste ronde 4e. Met nog 150 meter te gaan kroop het veld wat ineen en moest de Castricumse via de buitenbaan gaan inhalen. Met een laatste krachtsinspanning en een uitwijking naar baan drie probeerde ze Ghafoor te achterhalen op het laatste rechte stuk. De Witte bleek, helaas, net iets tekort te komen en eindigde zeven honderdste achter Ghafoor in 52”95. Voor De Witte is dit een goede oefening geweest voor het EK indoor in Belgrado waar zij zich reeds voor gekwalificeerd heeft.

Jurjen Polderman kon helaas niet deelnemen wegens het ontbreken van een 3000 meter (indoor) tijd. Om dit voor de volgende keer te voorkomen liep Polderman op zaterdag de IFAM indoor in Gent. Daar kwam hij tot 8’17”11. Ryan Clarke strandde in de series op de 400 meter. Met een 5e plaats en 50”02 was zijn NK klaar. Ditzelfde overkwam Joeri Slagter. Met 1’54”56 op de 800 meter en een 4e plaats in de series kwam hij tekort voor de finale. Hij keerde echter niet volledig met lege handen huiswaarts. Deze tijd was goed voor een indoor PR.

Schröer vervolgt sterk winterseizoen met brons
Ondanks de hevige sneeuwval wist de organisatie van de Groet uit Schoorl Run ervoor te zorgen dat het parcours goed te belopen was waardoor er vele PR’s sneuvelden vandaag. Het tempo lag de gehele wedstrijd hoog bij de kopgroep en uiteindelijk wist Abdi Nageeye de winst te pakken in 28’45”. Op een gepaste afstand van dit geweld streed Ronald Schröer met Jesper van der Wielen om de overige podiumplaatsen van dit NK. Op 8,5 kilometer sloeg de hardloopschoenenspecialist een klein gat met van der Wielen maar hij knokte zicht weer terug en de laatste 300 meter ging van der Wielen er hard overheen. Schröer zat stuk, kon niet mee, gaf 4 seconden toe op Jesper en kreeg brons omgehangen met een tijd van 29’17”. Dit was voor Schröer een nieuw PR op de weg. Achter Schröer kon Michel Butter, net terug uit Kenia, de hoge snelheid niet aan en werd 4e Nederlander met een tijd van 29’35”. Edwin de Vries liep een prima race en dook voor de tweede keer op de weg onder de magische grens van 30 minuten. Met 29’46” werd De Vries 8e Nederlander. Mahadi Abdi Ali werd 20e Nederlander in 31’07”. Edwin Sjerps werd met 32’16” (47e NL), Sten Stoltenborg met 32’20” (49e NL) en Niels Gersonius met 32’33” (58e NL) en verbeterden alle drie hun PR op de 10 kilometer.

Bij de Dames wist Jill Holterman 6e Nederlandse te worden met een tijd van 34’06”. Britt Ummels volgde daar drie plaatsen achter als 9e Nederlandse met 34’47”. Haar tweelingzus Bo moest zeven seconden toegeven en sloot de top 10 bij de Nederlandse vrouwen af met 34’54”. Manon Kruiver werd 12e Nederlandse met 35’10”, Lotte Krause 17e met klein PR van 35’54” en Inge de Jong eindigde met een tijd van 37’28” als 26e.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.