Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Beloftes

Anderiessen en Grandiek pakken goud en zilver!

  • door
  • op 21-02-2017
  • 0

Anderiessen NK NK Indoor Junioren 2017

APELDOORN – Dit weekend stond in teken van het Nederlands kampioenschap indoor voor junioren. Vanuit Team Distance Runners stonden er maar liefst 16 atleten aan de start op verschillende afstanden.

Goud voor Anderiessen
Bram Anderiessen, de kersverse Nederlands kampioen senioren, was de favoriet voor de titel op de 1500 meter bij de junioren. Anderiessen had als plan om vanaf de start de race hard te maken en te lopen op zijn outdoor PR; 3’50”. Na de harde start lieten de andere atleten Anderiessen al na 100 meter gaan om te gaan strijden om het zilver. Na een harde race solo wist de AKU-atleet een tijd van 3’52”78 op de klokken te zetten en dit leverde hem ook bij de junioren een gouden medaille op. Met deze tijd staat Anderiessen 7de aller tijden op de ranglijst bij de junioren A. “Ik voelde mij sterk en ben erg blij dat ik deze tijd solo kon lopen”, aldus Anderiessen.

Zilver voor Grandiek
Bij de junioren B stond Koen Grandiek aan de start van de 1500 meter. Grandiek behoorde tot één van de favorieten voor het podium met een 4de plaats op de startlijst. Grandiek liet zien dat hij bij één van de beste junioren B behoort, hij liep tactisch erg sterk en nam halverwege de kop over. Na nog wat flinke krachtsinspanningen de laatste 200 meter werd Grandiek beloond met zilver.

Vierde plaats voor Stegink en Boon
Timo Stegink had met een overtuigende overwinning in de series van de 800 meter laten zien dat hij één van de medaillekandidaten was. De atleet van het TDR jeugdplan liep een goede race, maar werd op waarde geklopt en kan zeker trots zijn op een vierde plek. Twee series later start C-junior Noah Baltus en wordt 2de in zijn serie met een knappe tijd van 2’03”00. Echter mist hij daarmee helaas de finale op 7 honderdsten.

Owi Boon heeft de laatste weken, door middel van een pijntje, zich niet optimaal kunnen voorbereiden voor het NK junioren. Dit leek haar nauwelijks te belemmeren en Boon werd knap vierde in een tijd van 57”65 seconden over 400 meter.

Jens van Gelderen heeft de laatste weken zich ook niet goed kunnen voorbereiden wegens ziekte. De atleet van Lycurgus kon in de series geen potten breken en strandde als 7de  in de series van de 800 meter. Hugo Roelofsen verbetert alweer zijn PR, nu met ruim 2 seconden, naar 2’00”99. Dit is goed voor een 10e plaats. Bij de meisjes junioren A, was wegens afmeldingen, zaterdag meteen de finale. In deze directe finale stond jeugdatleet Nina Baltus. Met een PR van bijna 2 seconden, 2’21"46, wordt Baltus knap 5de op de 800 meter.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.