Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

Zeven medailles voor TDR bij Nederlands Kampioenschap Cross

  • door
  • op 05-03-2017
  • 0

NK Cross 2017

AMSTELVEEN – In het Amsterdamse bos zorgden waterplassen en modder ervoor dat het parcours er uitstekend bij lag voor een echte zware crosswedstrijd. De atleten van Team Distance Runners behaalden twee keer goud, drie keer zilver en tweemaal brons. Een totaal van zeven medailles.

“Clean sweep” bij korte cross vrouwen
De zondag begon al meteen uitstekend bij de korte cross voor de vrouwen. De nationaal kampioene van 2015 en 2016, Manon Kruiver, moest deze keer genoegen nemen met het brons. Teamgenote Bo Ummels pakte het goud in 9’55”, één seconde voor Britt Ummels, die het zilver mee naar huis mocht nemen. Lotte Krause eindigt in deze race als 8e (10’22).

Voor de mannen stond dezelfde afstand af als bij de vrouwen op het programma. TDR-atleten Mahadi Abdi Ali en Simon Grannetia zitten met elkaar in de eindsprint en finishen beiden in een tijd van 8’55”. Hiermee eindigen zij op de plaatsen 10 en 11. Langeafstandsloper Sten Stoltenborg liep in het begin van de race nog als 60e, maar finisht na een inhaalrace als 14e in 9’06”. Op enkele seconden volgen Ryan Clarke (18e), Joeri Slagter (24e) en Edwin Sjerps (27e).

Weer goud voor Anderiessen
Bram Anderiessen heeft na zijn nationale indoortitels bij de senioren en junioren op de 1500m nu ook goud behaald op de cross bij de junioren A. “Door de harde afdalingen kwam ik als snel vooraan te lopen, waarna ik de koppositie niet meer heb weggegeven. Door te versnellen op de harde stukken werd de afstand met de rest alleen maar groter en kon ik met een ruime voorsprong naar de overwinning lopen”, aldus Anderiessen.

Zilver voor Holterman en De Vries
Jill Holterman heeft bij de lange cross voor vrouwen het zilver gepakt achter de ongenaakbare Andrea Deelstra. “In de eerste ronde moest ik Deelstra laten gaan en had ik een kleine achterstand op Veerle Bakker. Bij de doorkomst heb ik dit gaatje met Bakker dichtgelopen en ben ik gaan pushen om een zo groot mogelijke voorspong te krijgen, omdat ik in de modder minder sterk was. Een onwijs zware cross, maar ik ben trots om sinds lange tijd weer op het podium te staan”, aldus de atlete van AV Zaanland. In dezelfde race finisht Inge de Jong op een 5e plaats.

Ook Edwin de Vries eindigt als tweede bij de lange cross. “Ik startte iets te voortvarend, maar gelukkig vond ik mijn tweede adem en kon ik in de laatste ronde aanvallen om het zilver te pakken”, laat hij na afloop weten.

Brons voor Noah
Waar Noah Baltus bij de Warandeloop (Tilburg) in november al liet zien vooraan mee te kunnen doen door destijds 3e te finishen, herhaalde de atleet van SAV zaterdag dit kunstje opnieuw. In 9’24” liep Baltus naar het brons bij de junioren C.   

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.