Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

De Vries en Holterman lopen PR’s, Butter tevreden met geslaagde test

  • door
  • op 13-03-2017
  • 0

kN20160904_270079.jpg

DEN HAAG - De lente is eindelijk in Nederland en bracht de perfecte omstandigheden voor de NN CPC Halve Marathon met zich mee naar Den Haag. Een mooie groep TDR-atleten ging hier van start en zorgden voor mooie prestaties, waaronder twee PR’s.

PR voor Holterman
Bij de dames liet Jill Holterman wederom zien dat zij in vorm is. Zij besloot de eerste 5 kilometer rustig te beginnen om vervolgens het tempo op te voeren en lopers in te halen. Holterman vertelt dat de laatste 5 kilometers wel zwaar werden, maar dat zij desondanks nog een paar lopers kon inhalen. ‘Ik ben erg tevreden over de opbouw van de race en dat ik fris gefinisht ben’, zegt Holterman na afloop. Zij finisht uiteindelijk als 2e Nederlandse en 5e vrouw overall in een nieuw PR van 1:16:36.

De Vries en Butter sterk
Bij de mannen liepen Edwin de Vries en Michel Butter vanaf de start samen in een groep van acht atleten. Butter benaderde deze wedstrijd als specifieke training ter voorbereiding op de marathon van Rotterdam, die volgende maand zal plaatsvinden. De groep lopers kwam na 10 kilometer door in een tijd van 30:35 en kon dit goed vasthouden. Uiteindelijk moest een eindsprint tussen de teamgenoten uitmaken wie er in de top 10 zou finishen. De Vries trok hierbij aan het langste eind en finishte als 10e in een tijd en nieuw PR van 1:05:11. Na afloop vertelt De Vries: ‘Het waren mooie omstandigheden en dit is een mooi persoonlijk record, maar helaas kon ik net niet onder de 1:05 finishen. Op naar de Venloop over 2 weken!’. Butter mocht de 11e plaats op zijn naam zetten achter De Vries, en noteerde een tijd van 1:05:12. Butter liep echter voorafgaand aan de halve marathon al 16 kilometer in 53:30, waarmee hij uitkwam op een totaal van 37 kilometer. Coach Hartensveld noemt het een ‘geslaagde marathonsimulatie’.

Ook Ambroise Uwiragiye liep een degelijke wedstrijd. Hij wist als 24e man te finishen en noteerde een tijd van 1:08:16 waar hij vertelde redelijk tevreden mee te zijn. Sten Stoltenborg kon in Den Haag helaas geen spectaculaire wedstrijd neerzetten. ‘De benen waren niet goed vandaag en ik zat er een deel van de wedstrijd niet goed in. Ik weet dat ik beter ben dat dit, maar dat laat ik in Venlo zien’, vertelde hij na afloop. Stoltenborg finishte als 49e man in een tijd van 1:12:16. Niels Gersonius kreeg tijdens de race last van steken, maar wist de halve marathon toch uit te lopen in een respectabele tijd van 1:13:41, waarmee hij slechts 12 seconden boven zijn PR blijft.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.