Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

Butter Nederlands kampioen Halve Marathon

  • door
  • op 20-03-2017
  • 0

Butter Stevensloop 2017

NIJMEGEN/NEDERHORST DENBERGHet wegseizoen is in volle gang met veel wedstrijden. Dit weekend stond vooral in het teken van de het NK halve marathon tijdens de Stevensloop. Met winderige omstandigheden en de titel op het spel werd het een tactisch steekspel. Verder kwamen acht TDR-atleten in actie op de 10km van de Spiegelplasloop in Nederhorst Den Berg.

Stevensloop
Zo was er afgelopen week op sommige dagen nog een lekkere lentezon; tijdens de Stevensloop was deze vervangen door gure herfstwind. Dit maakte het NK halve marathon des te mooier, want het ging niet om de tijd maar om de titel. In een tactische race was Michel Butter in zijn element. Soms werd er flink versneld en soms zakte het tempo terug tot vier minuten per kilometer. In het begin bestond de kopgroep uit zo’n 6 man, waaronder ook Ronald Schröer. Halverwege de race werden de tempoversnellingen wat serieuzer en dunde de groep langzaam uit. Butter kreeg door dat hij misschien wel over de beste benen beschikte vandaag. De Bakkummer zette zijn definitieve demarrage in op zo’n 17 kilometer en niemand kon volgen. Met een voorsprong van 30 seconden op de uiteindelijke nummer twee kwam Butter in 1:05.04 over de streep. “Dit is een prima prestatie in voorbereiding op de marathon van Rotterdam over 3 weken”, aldus Butter. Teamgenoot Schröer, ook in voorbereiding op Rotterdam, had de kopgroep al eerder moeten laten gaan en kwam uiteindelijk als 6e over de streep in 1:08.33. Hamstringklachten verhinderde de Egmonder om een topprestatie te leveren.

Spiegelplasloop
Acht TDR-atleten reisden af naar Nederhorst Den Berg om daar een 10 kilometer te lopen. Gezien het open parcours en de wind zaten er geen snelle tijden in, maar waren de finishes wel spannend. Zowel bij de mannen als de vrouwen bestond de kop van de race uit minstens drie TDR-atleten. Beide liepen bijna de gehele race samen en de verschillen werden op het eind gemaakt. Bij de mannen was Jurjen Polderman duidelijk de sterkste. Polderman had al veel kopwerk gedaan en kon in de laatste twee kilometer weglopen van eerst Mahadi Abdi Ali en daarna Simon Grannetia. Met 32.07 had Polderman een mooie voorsprong op Grannetia (32.18) en Abdi Ali (32.20). Niels Gersonius bouwde de race wat progressiever op en eindigde als vijfde in 34.17. Bij de vrouwen was de eindstrijd nog iets spannender. Bo en Britt Ummels liepen, zoals wel vaker, tot de laatste 50 meter nog bij elkaar. Waar Britt haar zus tijdens het NK korte cross nog voor moest laten, kon zij nu twee seconden pakken op Bo en finishte in 36.39. Lotte Krause volgde met 37.07 voor de derde plek en Manon Kruiver werd 4e met een tijd van 37.49.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.