Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

Drie persoonlijke records tijdens de Venloop

  • door
  • op 28-03-2017
  • 0

kd1701080381.jpg

VENLO/ZANDVOORT – De lente is weer begonnen en vele TDR-atleten konden stralen in het prachtige lenteweer. Er stonden maar liefst 13 TDR-atleten en 20 jeugdatleten aan de start van de Venloop en de Zandvoort Circuit Run.

Venloop
Het is ieder jaar één van de hoogtepunten van Venlo, de halve marathon. Met maar liefst 100.000 toeschouwers verspreid over het parcours was de 12de editie van de Venloop een groot succes.

De kersverse Nederlands kampioen op de halve marathon, Michel Butter, ging deze wedstrijd in als een laatste test voor de marathon van Rotterdam. Voorafgaand aan de start had Butter wat last van maagklachten. Zijn 16 kilometer duurloop voor de start ging wel erg goed in een zeer rappe tijd van 52’58” en hij startte 8 minuten later aan de halve marathon. Het doel was een tempo van 3’05” per kilometer maar werd wat bijgesteld wegens problemen met de energiehuishouding. Butter finisht in een tijd van 1:07’23”. “Ik wilde niet forceren maar heb toch kunnen afzien. Ik voel mij in topvorm en de trainingen gaan erg goed”, aldus Butter. Trainingsmaatje Ronald Schröer heeft deze winter laten zien dat hij in een hele goede vorm verkeerde, maar na wat blessurelast in de laatste week van zijn trainingsstage in Kenia en door ziekte heeft hij zich moeten afmelden voor de Venloop. Helaas start Schröer door deze ongemakken ook niet in de marathon van Rotterdam.

Edwin de Vries loopt opnieuw een goede wedstrijd, maar kon niet het succes van de CPC Loop evenaren. De doorkomst van De Vries over 10 kilometer was 30’25”, maar na 10 kilometer kwam een lang stuk met tegenwind waarna De Vries alleen kwam te lopen. “Ik liep al op mijn tandvlees en moest een gaatje laten vallen toen er tegenwind kwam”, aldus De Vries. Hij finisht uiteindelijk na 1:06’19”.                                                                 

Eén van de PR’s was van Sten Stoltenborg. De atleet van AV Haarlemmermeer liep een persoonlijk record van een halve minuut. Met 1:10’16” revancheerde Stoltenborg zich ook voor zijn mindere prestatie van twee weken geleden. Twee minuten later finisht teamgenoot Niels Gersonius in een tijd van 1:12’45” wat wederom een persoonlijk record is van de Castricummer. Gersonius had met de coach afgesproken niet te hard te starten en de race progressief op te bouwen. “Ik heb echt genoten van de wedstrijd, ik haalde veel mensen in wat mij echt een boost gaf de laatste kilometers”, aldus een zeer tevreden Gersonius.

Jill Holterman is dit wegseizoen omgedoopt tot wegatleet en loopt weer een persoonlijk record op de halve marathon. Na een super tijd in Egmond (1:16’41”) loopt ze nu een nog betere tijd van 1:16’17”. In een sterk internationaal veld van Keniaanse lopers wordt ze knap 7de en komt ze over de eindstreep al 2de Nederlandse. “Ik moest de laatste kilometers echt knokken en heb het laatste stuk Jacelyn Gruppen eruit gelopen”, vertelt de zeer tevreden atlete van AV Zaanland. Vier plekken daarachter finisht Inge de Jong in een tijd van 1:21’12”. De Jong laat zien goed op weg te zijn met haar opbouw en loopt al 6 minuten harder dan tijdens de halve marathon van Egmond.

Zandvoort Circuit Run
De Zandvoort Circuit run is bij enkele atleten dit jaar weer ingepast in het trainingsschema. Maar liefst 6 TDR-atleten en 20 jeugdatleten deden mee aan dit loopfestijn. Bij de vrouwen stonden Lotte Krause, Manon Kruiver en de zusjes Bo en Britt Ummels aan de start van de 12 kilometer. Opbouwend lopen en vooral genieten was de opdracht. Na wat wind in de rug op het strand begon het zwaarder te worden in het dorp, waar het tegenwind werd. Hier moest AKU-atlete Krause lossen bij de zusjes Ummels. Uiteindelijk wist Bo de einsprint te winnen van Britt in een keurige tijd van 44’49” met één seconde verschil. Krause finisht een minuut later in een tijd van 45’50”, daarna komt Kruiver over de meet in een tijd van 46’42”. Bij de mannen liepen Simon Grannetia en Edwin Sjerps de 12 kilometer. Grannetia finishte in een tijd van 39’44” daarna volgt Sjerps in 40’57”.

De TDR jeugd was goed vertegenwoordigd op de 5 kilometer met maar liefst 20 atleten en drie podiumplaatsen. Koen Grandiek en Noah Baltus finishen respectievelijk als 2de en 3de in keurige tijden van 16’32”en 16’37”. Bij de vrouwen wordt Mariska Poel knap 2de in een tijd van 18’47”.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.