Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

Butter duikt onder de 2:11 in Rotterdam

  • door
  • op 10-04-2017
  • 0

Butter Rotterdam Marathon 2017

Rotterdam – Michel Butter was dit jaar de enige TDR-atleet die heeft deelgenomen aan de Marathon van Rotterdam. Tijdens deze prachtige dag met veel zon was het Butter er alles aan gelegen om een goede marathon neer te zetten.

 

Het is Butter gelukt om de klok op de Coolsingel stil te zetten op een tijd onder 2 uur en 11 minuten. De 37ste Editie van de Rotterdam marathon is tamelijk warm maar Butter weet het tempo hoog te houden. Even lijkt het of hij zelfs richting de 2 uur en 10 minuten gaat. In de laatste 5km eist de marathon dan toch zijn tol en verliest hij iets op het ambitieuze schema.

 

Een tijd onder 2:11’00 was in 2016 nodig om deel te mogen nemen aan de Olympiche spelen in RIO. Wat toen niet lukte, lukt nu dus wel. Op karakter weet Butter zowaar nog te sprinten en zo dwingt hij een eindtijd af van 2:10’59”430, later gecorrigeerd naar 2:11’00.

 

"Ik ben euforisch over de wedstrijd die ik heb gelopen en dat ik dit heb weten klaar te spelen hier in Rotterdam. Ik heb nooit het gevoel gehad, ook na afloop niet, dat dit een revanche is op het missen van het Olympische limiet van vorig jaar. Ik wilde gewoon heel hard lopen in Rotterdam, omdat dit mij in de jaren ervoor nog niet was gelukt. Dat ik hier nu een dijk van een wedstrijd neerzet geeft mij een enorm voldaan gevoel", aldus een tevreden Butter.

 

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.