Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Nationaal 1

PR’s en podiumplaatsen bij seizoensopening in Lisse

  • door
  • op 14-05-2017
  • 0

Grannetia Ter Specke Bokaal 2017

LISSE - Deze week is een grote groep atleten teruggekomen van de jaarlijkse trainingsstage in het zonnige Portugal. Hier hebben zij zich in de warmte kunnen voorbereiden op het baanseizoen, wat afgelopen zaterdag in Lisse bij de Ter Specke Bokaal van start ging. De eerste mooie prestaties van het seizoen werden neergezet.

1000 meter
Veel atleten kozen in Lisse voor de 1000 meter. Bram Anderiessen loopt een sterke eerste race van dit baanseizoen. ‘Bij de start had ik al een goede positie’, vertelt Anderiessen na afloop van zijn race. ‘De haas liep helaas te langzaam, maar hierdoor ging de laatste ronde wel erg hard. Ik werd op 200 meter voor de finish hierdoor een beetje ingesloten, maar ik zag uiteindelijk een gaatje en kon binnendoor naar de finish sprinten‘. Anderiessen weet door deze eindsprint als derde te finishen in een tijd van 2’24”42. Anderiessen wordt op zijn hielen gezeten door Mahadi Abdi Ali die slechts 4 tienden later over de streep komt in een tijd van 2'24"82. Na afloop vertelt hij: ‘De start was rommelig, daardoor heb ik het op het begin laten liggen’. Ook Abdi Ali loopt echter een goed laatste stuk van de race. ‘Ik moest erg ver van achteren komen, maar ben tevreden met het laatste stuk. Ik heb erg veel zin in de volgende wedstrijden, want de vorm is goed!’ Jurjen Polderman finisht in dezelfde race een paar seconden later als 8e in 2'27"44 en Joeri Slagter komt als 12e over de finish in 2'28"94. Ryan Clarke finisht in dezelfde race na 2’30”45. Edwin Sjerps en Jens van Gelderen lopen in de B-race en C-race naar respectievelijk 2'35"27 en 2'38"27.

Bij de vrouwen stonden Britt Ummels, Lotte Krause, Manon Kruiver en Bo Ummels aan de start van de 1000 meter.Britt Ummels trekt van deze dames aan het langste eind en wint de race in een mooie tijd van 2'46"35. ‘Het tempo voelde vanaf het begin al best hard. Daar moest ik even aan wennen, maar ik kon wel goed contact blijven houden met de kopgroep’, vertelt Ummels na afloop. Teamgenoten Kruiver en Krause liepen lange tijd nog voor Ummels op de eerste en tweede plaats. ‘Op het laatste stuk zag ik een gaatje in de binnenbaan en kon ik ze nog inhalen’. Ummels concludeert: ‘Het was een mooie wedstrijd om het seizoen mee te beginnen en deze race geeft veel vertrouwen voor de komende wedstrijden’. Door de inhaalactie van Ummels finishen Krause en Kruiver vlak achter Ummels op respectievelijk de tweede en derde plaats. Zij noteren een tijd van 2’46”74 en 2’47”13. Bo Ummels zit daar weer net iets achter en komt als zesde over de streep in een tijd van 2’51”17.

3000 meter
De 3000 meter bij de mannen begon iets langzamer dan vooraf was ingeschat. Simon Grannetia: ‘Ik heb de hele race rond de vijfde plaats gelopen’. Twee ronden voor de finish weet Grannetia naar voren te schuiven. ‘Met nog 650 meter te gaan heb ik een harde versnelling ingezet waardoor ik een harde laatste ronde van 61” kon lopen’. Met deze versnelling weet Grannetia een laatste kilometer van 2’37” neer te zetten en naar een tweede plaats te lopen. Hij noteert een hele nette tijd van 8’18”61. ‘Dit is een goed begin en ik ben zeker tevreden, vooral het laatste stuk is veelbelovend’, concludeert de atleet. Edwin de Vries finisht kort achter Grannetia op een vierde plaats. De klok stopt op een tijd van 8’22”23. De Vries is niet tevreden met deze vierde plaats. ‘Ik ben nog niet tevreden met mijn kick op het einde, maar dat komt nog wel’, zegt hij na afloop. De Vries is in opbouw voor zijn marathondebuut dat dit najaar zal plaatsvinden. De Vries: ‘De focus ligt nu op de 5.000 en 10.000 meter en tijdens de Gouden Spike in Leiden wil ik hard lopen. Maar dit baanseizoen zie ik vooral als voorbereiding op mijn marathon’.

Sten Stoltenborg loopt een dag eerder op vrijdagavond de 3000 meter tijdens de eerste Utrecht Trackmeeting van het jaar. Stoltenborg loopt hier een erg sterke race en weet zo 7 seconden van zijn PR af te halen. Zijn PR is hierdoor aangescherpt tot een tijd van 8'39"62.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.