Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Nationaal 1

Internationaal wedstrijdweekend

  • door
  • op 13-06-2017
  • 0

Krause Lisse 2017

HUIZINGEN/DUBLIN – Het was voor TDR een internationaal weekend. 7 atleten liepen over de grens in het zonnige Huizingen en er liep één in het winderige Dublin. Het lange reizen naar die verre wedstrijden wierp zijn vruchten af, 4 atleten liepen een PR en er was een podiumplek op de 800 meter vrouwen.

De 800 meter in Huizingen
Lotte Krause en Manon Kruiver beten het spits af als enige vrouwen van TDR die dit weekend in actie kwamen. Krause, die kans maakt op een ticket naar het Europees kampioenschap landenteams in Frankrijk, moest vandaag hard lopen om haar kans op dit toernooi nog meer te vergroten. Krause laat zien dat zij in een hele goede vorm verkeerd, ze behaald een podiumplaats door als 3de te finishen in een PR van 2’08”09. “Momenteel zit de vorm goed, nu is het zaak om met deze vorm nog harder te gaan lopen dit seizoen”, aldus een zeer tevreden Krause. Kruiver start in dezelfde serie, maar ze komt niet lekker in de wedstrijd en finisht in een tijd van 2’17”29.

In het naprogramma zijn de mannen aan de beurt. Ryan Clarke en Mahadi Abdi Ali starten beiden in de eerste serie van dit naprogramma. Abdi Ali startte meteen achter de haas met in zijn kielzog Clarke die geen duimbreedte weggaf aan zijn teamgenoot. Na 1 ronde kwamen ze door na 56” en ze konden dit beide erg goed doortrekken. Clarke wint de eindsprint net aan van Abdi Ali. De neo-senioren worden respectievelijk 1ste en 2de van de serie in een tijd van 1’52”14 en 1’52”59, wat voor beide mannen een PR is.

Een serie later start 800-meter loper Joeri Slagter. Zijn teamgenoten hadden even eerder laten zien hoe je je serie wint en Slagter deed daar niet voor onder en won zijn serie in een tijd van 1’53”26. Weer een tijd in de 1’53”, waarmee Slagter een zeer constant seizoen draait en verder kan trainen naar een sub 1’52”.

Edwin Sjerps en Jens van Gelderen liepen bij elkaar in de serie en sloten de avond af. Van Gelderen, die nog geen potten wist te breken dit seizoen, liet zien wat hij vandaag in huis had. De atleet van Lycurgus was erg gretig en ging de wedstrijd ook erg aanvallend in. Samen met teamgenoot Sjerps streden ze om de winst van de serie. Sjerps trok aan het langste eind en won de serie in een PR van 1’56”13. Van Gelderen loopt zijn 2de tijd ooit en finisht na 1’56”53.

Dublin
Simon Grannetia reisde dit weekend af naar het winderige Ierland om de IMC meeting in Dublin bij te wonen. Grannetia mocht starten op de 1500 meter. Grannetia had een goede start en kwam als enige achter de haas te lopen. Na een perfecte doorkomst had hij een best groot gat met de rest. Echter hakte de wind en het alleen lopen er flink in waardoor Grannetia de laatste 50 meter nog werd ingehaald en als tweede finishte in een tijd van 3’52”62. “Het publiek vond het prachtig, jammer dat ik het net niet wist af te maken”, aldus Grannetia. 

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.