Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Beloftes

Vier medailles tijdens NK Junioren

  • door
  • op 03-07-2017
  • 0

Anderiessen NK Junioren

VUGHT- Afgelopen weekend kwamen veel jeugdatleten van TDR in actie tijdens de NK Junioren in Vught. Na een regenachtig weekend konden vier medailles en velen PR’s worden genoteerd.

800 meter meisjes B
Op de 800 meter bij de meisjes B werden er in de series op de vrijdag twee finaleplaatsen bemachtigd. Femke Been en Ilse Kamphuis mochten laten zien wat ze waard zijn en met succes. Been begon achterin in de groep maar kon gedurende de race plek voor plek opschuiven om met de zilveren plak huiswaarts te keren! Kamphuis kon goed meekomen en finishte als 6e.

800 meter jongens B
Na spannende series op vrijdag mochten drie jeugdatleten van TDR zich opmaken voor de finale. Djoao Lobles, die net twee maanden meetraint bij TDR, liet meteen zijn klasse zien. Hij won met overmacht de finale en pakte de gouden medaille. De andere twee finalisten, Timo Stegink en Noah Baltus, kwamen als 4e en 6e over de streep.

800 meter jongens A
Bram Anderiessen maakte een uitstapje naar de 800 meter en richt zich op snelheid met oog op de EJK over drie weken in Grosseto (ITA). De AKU-atleet kwalificeerde zich eenvoudig voor de finale en kon zich opmaken voor een spannende strijd. Anderiessen: “Het was echt een mooie race! Het was nek aan nek en tot de laatste meters bleef het spannend.” Helaas kon Anderiessen het niet in zijn voordeel laten uitpakken en finishte nipt als tweede.

1500 meter jongens B
Na zijn overwinning op de 800 meter wist Lobles zich eenvoudig te plaatsten voor de finale van de 1500 meter. Daar werd hij vergezeld door Koen Grandiek. De winnaar van de zilveren plak op de 1500 meter indoor wist zich nipt te plaatsen na een matige race. Op de zondag toonde Grandiek bravoure door brutaal de leiding te nemen na 700 meter. Na zware laatste meters finishte de AVC-atleet op een ondankbare maar knappe 4e plaats. Lobles liep mee in het kielzog en met een goede finish kroonde de atleet van SV Noordkop zich ook tot nationaal kampioen op de 1500 meter! 

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.