Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Nationaal 1

Goede generale voor de Nederlandse Kampioenschappen

  • door
  • op 10-07-2017
  • 0

Anderiessen en Clarke Leiden 2017

KORTRIJK/HILVERSUM - In het laatste weekend voor de Nederlands Kampioenschappen stonden er nog twee wedstrijden op het programma. De Flanders Cup in het Belgische Kortrijk en de Klaverblad Arena Games in Hilversum. Veel PR’s werden vlak voor de NK nog aangescherpt en de atleten lieten zien over een goede vorm te beschikken!

Flanders Cup Kortrijk
Vier atleten reisden af naar het Belgische Kortrijk voor de laatste test voor de NK van volgende week.

Simon Grannetia ging in Kortrijk in de B race van de 1500 meter van start. Hij wist een hele mooie race neer te zetten. Met deze race scherpt Grannetia zijn PR aan tot 3’48”22, waarmee hij de grens van 3’50” doorbreekt! Grannetia verteld over zijn race: “Ik voelde mij sterk en zat vanaf de start al goed voorin op de derde positie. Ik kon vervolgens nog doorschuiven naar de tweede positie. Het voelde de hele race heel makkelijk waardoor ik met 500 meter voor de finish aan wilde zetten, maar ik besloot te wachten om te proberen voor de winst te gaan.” Hierdoor kwam Grannetia met 400 meter voor de finish ingesloten te zitten, maar met 300 meter te gaan kon hij ze bijna allemaal voorbij lopen. Alleen de voorste loper kon met Grannetia mee versnellen en bleef hem voor, waardoor Grannetia op een 2e plaats finishte.

Bo Ummels en Lotte Krause gingen in het hoofdprogramma van start op de 1500 meter. Krause liep naar een 6e plaats, maar kwam helaas niet in de buurt van haar PR. Zij kwam uit op een tijd van 4’20”84. Ummels kon haar PR ook niet benaderen, maar kwam wel uit op een mooie tijd van 4’25”61 en een 11e plaats. Tweelingzus Britt Ummels koos voor de kortere afstand en ging van start op de 800 meter. Zij wist naar een 4e plaats te lopen en liep met een tijd van 2’08”74 slechts 47/100e boven haar PR.

Klaverblad Arena Games
In Hilversum stonden bij de mannen vier atleten aan de start van de 800 meter. Bram Anderiessen bleek in dit veld de sterkste te zijn. Hij won zijn serie en de wedstrijd achter zijn teamgenoot Mahadi Abdi Ali, die 2e werd. Anderiessen: “Het ging super goed! Helaas ging de eerste rond behoorlijk langzaam, we kwamen in 56" door. Hierdoor maakte ik de keuze om te gaan versnellen en na 500 meter de kop te nemen.” Teamgenoot Abdi Ali nam vervolgens op 600 meter de leiding over van Anderiessen, maar Anderiessen wist aan te haken. In de laatste 100 meter wist Anderiessen de wedstrijd te beslissen door de sprint te winnen van Abdi Ali. Hij zette hierdoor een nieuw PR op de klok van 1’51”78. “Met de tijd ben ik erg tevreden. Vooral de manier waarop ik won geeft mij erg veel vertrouwen voor het Europees Junioren Kampioenschap. Ik denk wel dat het nog een stuk harder had gekund als het de perfecte race was geweest.” Anderiessen vertrekt op 17 Juli richting Grosseto (Italië), waar van 20 tot en met 23 juli de Europees Junioren Kampioenschappen zullen plaatsvinden. Anderiessen loopt op 20 juli de series 1500 meter en hoopt zich te plaatsen voor de finale op 22 juli. “Het doel is zo hard mogelijk lopen in de finale en hopelijk bij de top 8 finishen”, zegt Anderiessen.

Abdi Ali verloor helaas nipt de sprint van Anderiessen, maar laat wel zien dat hij in vorm is voor de NK. Door de mooie eindsprint met Anderiessen slaagt hij erin zijn PR aan te scherpen tot 1’51”93. Jurjen Polderman en Edwin Sjerps gingen ook van start op de 800 meter. Polderman wist in dezelfde serie als Anderiessen en Abi Ali tot een 5e plaats te lopen, hij klokte een tijd van 1’54”04. Sjerps wist in een serie daarvoor geen potten te breken. Hij finishte in deze serie als 8e zette een tijd op de klok van 2’02”50.

PR’s op de 400 meter
Drie mannen gingen op de 400 meter van start. De 800 meter specialisten Ryan Clarke en Joeri Slagter wisten allebei hun PR aan te scherpen. In de eerste serie liep Clarke naar een 2e plaats en zette hiermee een nieuw PR op de klok: 49”23! Slagter scherpte zijn PR aan tot 50’72”. Jens van Gelderen wist helaas geen nieuw PR te lopen, hij kwam uit op een tijd van 52”21. 

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.