Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

Hemmeromloop fantastisch decor eerste wegwedstrijd

  • door
  • op 28-08-2017
  • 0

De Vries

HEM - Terwijl een groot deel van de atleten zijn baan- en zomerseizoen al heeft afgesloten, kwamen er vandaag toch nog 4 atleten in actie op de weg. Inge de Jong, Ambroise Uwiragiye, Edwin de Vries en Sten Stoltenborg gingen van start op de 10 kilometer bij de Hemmeromloop

Gelijk vanaf de start bij de 10 kilometer nam de Keniaan Ezra Kering de leiding. De Vries kon niet mee, maar kon aanhaken in de groep daarachter. Uiteindelijk moest De Vries lossen. ‘Ik merkte dat ik nog een te kort aan snelheidstrainingen heb gedaan om dat tempo vast te houden’, verteld hij na afloop. De Vries weet de rest van de wedstrijd zijn positie vast te houden en finisht als vijfde in een tijd van 31:42. De Vries is zich aan het voorbereiden op zijn debuut op de marathon, wat later dit jaar zal gaan plaatsvinden. Na de wedstrijd liep hij met de andere marathonlopers Uwiragiye en De Jong nog een fartlek training. De Vries: ‘Alles staat op dit moment in het teken van mijn marathondebuut en de trainingen gaan super goed!’

Uwiragiye loopt een nette wedstrijd. Hij weet slechts vier seconden achter De Vries te finishen, in een tijd van 31:46. Hiermee eindigt hij op een zevende plaats. Uwiragiye verteld dat zijn race redelijk verliep en dat hij het tempo goed kon blijven opvoeren. Desondanks is hij met de tijd niet erg tevreden, maar hij verteld dat hij vanaf hier goed verder kan opbouwen richting de marathon van Amsterdam.  

Stoltenborg finishte op een 10e plaats in 32:31. ‘Ik had niet de meest frisse benen, maar kon wel een vlak tempo blijven lopen. De tijd zegt me op dit moment niet zoveel , maar het is een goede opstap naar de grotere wegwedstrijden die er nog gaan komen.’ Daarmee doelt Stoltenborg op de Dam tot Damloop en de Bredase Singelloop, die in september en oktober op het programma staan.

De Jong weet in Hem als 4e vrouw overall en 2e Nederlandse te finishen in een tijd van 36:15. ‘De tijd valt mij enigszins tegen, maar ik had tijdens de wedstrijd veel last van de warmte’, verteld De Jong na haar wedstrijd. Met de fartlek training na afloop van de wedstrijd, waarmee zij uit kwam op een totaal van 30 kilometer, was dit ook voor de Jong een goede prikkel voor de marathon. Zij noemt het dan ook een ‘zeer geslaagde training’. De Jong komt volgende week in Tilburg weer in actie op de 10 kilometer. ‘Ik ben benieuwd wat er dan in zit’, sluit ze af.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.