Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

Drie TDR-atleten op het Nederlandse podium bij de Dam tot Damloop

  • door
  • op 17-09-2017
  • 0

Damloop

AMSTERDAM/ZAANDAM - Na een week slecht weer, brak de zon vandaag door en dat zorgde voor vele mooie prestaties bij de Dam tot Damloop. Aan het grootste hardloopevenement van Nederland deden maar liefst 14 TDR-atleten mee. De 10 Engelse mijlen tussen Amsterdam en Zaandam waren ook dit jaar weer druk bezocht, waaronder een erg sterk internationaal veld bij de toplopers. 3 TDR-atleten liepen naar het Nederlandse podium.

Michel Butter wilde zichzelf testen door meteen met de kopgroep mee te lopen. Na de eerste 3 kilometer, met onder andere een lange klim vanuit de IJ-tunnel, kwam Butter door in een tijd van 8’20” waar hij zijn grens overschreed. “Ik moest echt 20 minuten rustig in 3’05”/km lopen om bij te komen. Daarna herpakte ik me weer. Het is belangrijk om op deze manier mijn grenzen af en toe eens af te tasten,” aldus Butter na zijn race. Butter finishte in een keurige tijd van 49’23”. Butter wordt achter Choukoud 2de Nederlander en finisht overall als 15de.

Een halve minuut later kwam teamgenoot Edwin de Vries over de eindstreep. De Vries laat zien in een hele goede vorm te verkeren. Na 3 weken te hebben getraind in Sankt Moritz met teamgenoot Butter is het nu zaak wedstrijdritme op te doen voor zijn marathondebuut in oktober. De Vries finisht in een tijd van 49’57” en besteeg het podium als 3de Nederlander.

Voor Jill Holterman en Ronald Schröer was het hun laatste wedstrijd in het tenue van TDR. Beiden zijn inmiddels gestart met een samenwerking bij Gerard van Lent. Na een uitstekend baanseizoen is Holterman sterk begonnen aan het wegseizoen. Holterman liep de eerste 10 kilometer in 35’01”. Het laatste stuk kon ze nog goed versnellen waarna ze als 2de Nederlandse over de streep kwam met een PR van een halve minuut, 55’52”.

Voor Schröer was het zijn eerste wedstrijd sinds de Stevensloop in maart. Na lang blessureleed is de atleet uit Egmond aan den Hoef weer op de goede weg. Met 52’44” komt hij als 29ste aan in Zaandam.

Mahadi Abdi Ali doet een uitstapje naar de weg en loopt voor zijn eerste keer de Dam tot Damloop. Samen met teamgenoten Niels Gersonius en Sten Stoltenborg liepen zij in een grote groep lopers. Naarmate de wedstrijd vorderde viel de groep langzaam uiteen. Abdi Ali, Gersonius en Stoltenborg werkten goed samen en bleven lang bij elkaar. “We hebben de hele wedstrijd samengewerkt, maar de laatste 2 kilometer was het ieder voor zich.”, aldus Abdi Ali die zijn teamgenoten nipt voorbleef met een tijd van 54’01”. Eén seconde later kwam Gersonius over de streep in 54’02”, waarna Stoltenborg daar net achter finishte in 54’05”. Gersonius is 6 seconde sneller dan vorig jaar en Stoltenborg loopt een dik PR van een ruime minuut. Ook voor Gersonius was dit zijn laatste wedstrijd voor TDR. De Castricummer gaat zich nu richten op zijn master in Groningen.
Edwin Sjerps liep voor de eerste keer de 10 Engelse mijlen van de Dam tot Damloop en finishte in een nette tijd van 55’05”. Jurjen Polderman zat tot 8 kilometer in de groep met zijn teamgenoten, maar moest lossen en finishte in een tijd van 55’43”

Inge de Jong loopt ruim onder het uur en liep een ijzersterke wedstrijd. De Jong finisht als 18de vrouw en 8e Nederlander in een tijd van 58’41”. Een kleine minuut daarachter finisht Britt Ummels in 59’30”. Tweelingzus Bo Ummels finisht in een tijd van 1:00’30”. Lotte Krause komt na 1:01’27” over de streep. Eva van Zoonen, die pas sinds deze winter meetraint met TDR loopt een dik PR van 1:02’47”.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.