Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

Marathonlopers testen vorm in Breda

  • door
  • op 02-10-2017
  • 0

Butter Breda 2017

BREDA - Michel Butter pakte dit weekend een nette 7de plek bij de Bredase Singelloop. Butter kwam als eerste Nederlander over de finish en noteerde een tijd van 1:03.52 op de klok. Na de wedstrijd volgde nog een training, want niet Breda maar de marathon van New York is waar al maanden naartoe wordt gewerkt. 

Nog vijf weken en dan is het zo ver, op 5 november start Butter voor het eerst tijdens de Marathon in New York. Hoe staan we er nu voor? Butter: “De vorm begint nu te komen. De Bredase Singelloop is een leuke wedstrijd. Ik zat in een mooi groepje met onder andere Khalid Choukoud. Ik startte behouden, nam veel kop en na 18 kilometer heb ik meerdere versnellingen kunnen plaatsen. Vooral dit laatste geeft mij veel vertrouwen.”  De volgende test voor Butter is de Marathon van Amsterdam waar hij zal hazen voor Abdi Nageeye. Ik vertoef nu 12 uur per dag in mijn hoogtetent en maak goede trainingsdagen, ik kijk nu al uit naar Amsterdam, aldus Butter.

Podiumkansen in Amsterdam voor De Jong en De Vries
Ook voor  Edwin de Vries en Inge de Jong is de Bredase Singelloop een opbouwwedstrijd. De laatste test wel te verstaan,  want Amsterdam is voor beide het hoofddoel.  De Vries zal zijn debuut gaan maken in Amsterdam. “Vorig jaar heb ik samen met mijn coach Guido Hartensveld het plan gemaakt om op te schuiven van de 5000 meter naar de Marathon. Een uitdagend doel, des te meer toen de eerste voorbereidingen in duigen vielen door blessures. Ik herstelde echter snel en ging steeds betere trainingen draaien. De langere afstanden zijn echt aan mij besteedt, de trainingen slaan echt aan. Het lijkt wel hoe meer kilometers ik maak hoe beter het gaat. De Amsterdam marathon geldt ook als het Nederlands kampioenschap en ik heb als doel gesteld om op het podium te komen.”

Ook Inge de Jong gaat voor een ereplek in Amsterdam. “Voor mij wordt dit echt een comeback, ik heb een zwaar jaar achter de rug met behoorlijk wat tegenslagen maar nu gaat het goed. Ook nu in Breda loop ik een prima wedstrijd. Ik moet wel zeggen dat het best zwaar was, doordat ik veel alleen liep en er veel wind was.  Ik maak nu ook weer mooie trainingsweken en sta straks met frisse moed aan de start in Amsterdam.”

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.