Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

De Vries maakt droomdebuut in Amsterdam

  • door
  • op 15-10-2017
  • 0

De Vries Amsterdam Marathon

Amsterdam – Het beloofd een magische editie te worden tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Het parcoursrecord en het nationale record sneuvelden tijdens deze memorabele marathon. Edwin de Vries wist met enorme bravoure zijn marathondebuut smaak te geven en klokte 2:19’36” waarmee hij ook een tweede plaats op het Nederlands Kampioenschap behaalde. Hij laat daarmee zien op weg te zijn naar een geweldige carriérre als marathonloper.

De Vries begon zijn race geduldig in de eerste vrouwengroep. Zoals gepland zou Michel Butter nadat hij de tweede groep mannen had gehaasd terugvallen om vervolgens zijn teamgenoot op sleeptouw te nemen. Tot De Vries zijn verrassing sloot Butter al op 15 kilometer aan in de groep. Nadat Butter weer een beetje op adem was gekomen werd er lichtjes versneld. In de slotfase van de marathon liet De Vries zijn gretige benen spreken door tussen kilometer 35 en 40, kilometers te lopen van 3’12” en sloot zo zijn eerste marathon in stijl af. “Tijdens de laatste 4 kilometer ga je het echt voelen, en de laatste kilometer mijn benen... ik kon bijna niet meer, maar ik heb het gewoon gedaan! Hier ben ik ontzettend blij mee”, aldus De Vries.

Met een negative split en een debuuttijd van 2:19’36” kan De Vries met vol vertrouwen beginnen aan zijn marathonavontuur. Coach Guido Hartensveld: “Dit is een droomdebuut voor Edwin, hij is goed getraind, mentaal ijzersterk en laat daarmee zien geknipt te zijn voor de marathon.”

Ambroise Uwiragiye was samen met De Vries goed op weg naar een tijd van onder de 2.20, maar moest helaas na kilometer 23 langs de kant staan met knieklachten. Hij finishte de marathon op karakter en eindigde in een tijd van 2:24’47”.

Voor Inge de Jong eindigde de marathon in een deceptie. De favoriet voor de titel werd duizelig en stapte uit. “Ik ben erg teleurgesteld, het is heel onwerkelijk dat ik ben uitgestapt, omdat het mij nog nooit is overkomen.”

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.