Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Jeugd

Openingswedstrijd crosscompetitie

  • door
  • op 05-11-2017
  • 0

Timo Stegink (fotograaf: Ronald Steenbakker)

 

Timo Stegink zal in 10'10" finishen op het fraaie crossparcours (Fotograaf: Ronald Steenbakker)

Grootebroek – Zaterdag 4 november 2017 liep een aantal jeugdatleten van Team Distance Runners (TDR) de eerste crosscompetitiewedstrijd. De crosscompetitie is een jaarlijkse competitie tussen drie verschillende poules (Noord, Midden en Zuid), die met een finalewedstrijd wordt afgesloten.

De ochtend begon met een koude wind maar gelukkig kwam de zon al snel achter de wolken te voorschijn. De jongens junioren A en B mochten als eerst starten op de 3000m. Noah Baltus, die vorig weekend knap eerste werd bij de 1e Strand en Duinloop van AV Castricum, liep vandaag een thuiswedstrijd bij zijn eigen club SAV. Baltus liet hier ook weer zien dat hij goed in vorm is. De SAV-atleet was met 9’31” eerste B-junior en tweede van het hele veld. Vlak daarachter eindigde Koen Grandiek  als derde A-junior  in een tijd van 9’49”. Ook Mats Heine (A-junior) liep een sterke race en finishte mooi binnen de tien minuten.

Nadat de jongens gefinisht waren, mochten onze meiden van start. De junioren A en B liepen een afstand van 2000m. Het pittige parcours dat in het Streekbos te Bovenkarspel was aangelegd, bleek voor onze dames geen probleem te zijn en ze hebben weer goeie prestaties laten zien.

Eline Runderkamp begon al meteen voor in de groep meiden en finishte heel goed als tweede A-junior in een nette tijd van 7’31”. B-junior Femke Been, de zilveren medaillewinnares op 800m van het afgelopen NK outdoor, liet zich ook voorin zien en eindigde slechts twee seconden achter Runderkamp als derde in haar leeftijdscategorie. Mellani Goezinnen (B-junior), die een goede ontwikkeling doormaakte afgelopen jaar, eindigde ook voor in het veld met een knappe tijd van 7’42”.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.