Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Nationaal 1

Crossseizoen geopend in Mol

  • door
  • op 07-11-2017
  • 0

Abdi Ali Mol

MOL (B) – Het wisselende weer in het Belgische Mol zorgde wederom voor een spectaculaire wedstrijd. Het water van het bekende zilvermeer stond hoog, het zand was mul en voor de verandering werd het parcours lastiger door een grote heuvel. De eerste cross van het seizoen werd afgetrapt door vier TDR-atleten die afreisden naar de zuiderburen.

Podium voor Lobles
Midden op de dag kwam Djoao Lobles in actie bij de junioren B. De EYOF-kampioen op de 800 meter was één van de favorieten voor de winst. Na een behouden start kwam Lobles op de 10de plek te lopen. Ontspannen kwam Lobles bij de kopgroep, die werd aangetrokken door landgenoot Stan Schipperen. De gehele race liep Lobles op de 3de plek en door een goede eindsprint wist Lobles het zilver te winnen in een tijd van 13’33”, 3 seconde achter de winnaar. “Ik had opbouwend gelopen en geloofde in mijn eindsprint om nog een plek op te kunnen schuiven. Helaas was het net niet genoeg voor de winst”, aldus een zeer tevreden Lobles.

Lange cross
Op de lange cross stond Mahadi Abdi Ali voor TDR aan de start. Abdi Ali had een zeer goede start en was al vroeg in de wedstrijd te vinden in de kopgroep. Na een lange ronde nam de atletenhuisbewoner wat gas terug en kwam in een perfecte groep te lopen. De gehele wedstrijd wist Abdi Ali goed stand te houden en gaf zijn concurrenten geen millimeter toe. Strijdend tot de laatste meters wist Abdi Ali te finishen als 20e in een tijd van 31’13”. “Het was een pittig parcours, maar ik wist goed door te pushen. Dit geeft mij veel vertrouwen voor de aankomende wedstrijden”, aldus een opgetogen Abdi Ali.

Britt Ummels startte bij de lange cross voor vrouwen. Ummels begon de wedstrijd erg agressief en zat meteen bij de kopgroep. De Limburgse kon goed in de kopgroep meekomen, maar had moeite met het zand. Ummels komt als 20e over de streep in een tijd van 21’16”. “Ik ben redelijk tevreden, dit was de eerste cross van het seizoen. Volgende keer de race iets beter indelen en dan kan het alleen maar harder”, aldus Ummels.

Junioren A 
Als afsluiter stond Bram Anderiessen aan de start in de race voor Junioren A. Anderiessen liep, na een slechte start, al bij ingang van het bos in de kopgroep. Na twee rondes sukkelde Anderiessen met het zand en raakte aansluiting met de kopgroep kwijt. De Natuur- en Sterrenkunde student werd met een sterke eindsprint 6de in een tijd van 20’54”. “Ik kon vandaag niet echt diepgaan en liep op een constant basistempo, de echte vorm moet nog komen. Zo’n eerste wedstrijd van het seizoen is een goede meting”, aldus Anderiessen na zijn race. 

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.