Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

Memorabele editie van de Haarlemmermeer Cross

  • door
  • op 12-12-2017
  • 0

Slagter en Clarke Warandeloop 2017

Hoofddorp – Verschillende atleten uit het team stonden aan de start tijdens de jaarlijkse Haarlemmermeer Cross. Met de eerste sneeuwbuien zou het een koude maar memorabele editie worden. Edwin de Vries wist aan het langste eind te trekken tijdens de lange cross over 10 kilometer, Britt Ummels won met overmacht bij de lange cross vrouwen en Ryan Clarke liet een puike wedstrijd zien door tweede te worden tijdens de sprintcross.

Edwin de Vries sprint naar de overwinning
Tijdens de lange cross was het De Vries die aan het langste eind trok. De marathonloper wist samen met Mahadi Abdi Ali gelijk bij de start een gat te slaan met de rest van de lopers. Het zou een lange tweestrijd worden tussen de twee teamgenoten. Abdi Ali plaatste in de laatste ronde een versnelling om zijn teamgenoot te lossen. Die moeite was tevergeefs. De Vries wist zich vast te bijten en zette in de laatste 100 meter een flinke eindsprint in om de wedstrijd op zijn naam te zetten. “Al een aantal jaren doe ik mee, maar het is mij nog nooit gelukt om te winnen. Ik ben vaak tweede geworden en vandaag had ik eindelijk de winst te pakken. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijden!”, aldus een opgetogen de Vries. Ambroise Uwiragiye snelde naar een 4de  plaats en Sten Stoltenborg wist een 6de plaats te bemachtigen.

Bij de lange cross voor de vrouwen was het Britt Ummels die er een lange solo race van maakte. De Maastrichtenaar won haar race met overmacht en liet zien in een groeiende vorm te verkeren. “Na de eerste ronde wist ik dat het goed zat en kon ik gefocust mijn eigen wedstrijd lopen. Ik heb veel veel zin in de volgende wedstrijden! Lekker elke week een stukje beter worden.” Bo Ummels wist naar een 2de plaats te snellen en Lotte Krause maakte er een “clean sweep” van door als 3de te eindigen. Inge de Jong en Eva van Zoonen maakte het feestje compleet door als 4de en 5de over de finish te komen.

800 meter geweld op de sprintcross
De sprintcross bij de mannen beloofde een groot spektakel te gaan worden. De zes specialisten over 800 meter gingen in een sterk deelnemersveld de strijd met elkaar aan. Het tempo lag de gehele wedstrijd enorm hoog. Het was Luuk Wagenaar, de nummer twee van de Warandeloop die gelijk de leiding op zich nam. Ryan Clarke wist de achtervolging in te zetten en zette het laatste gedeelte de gaskraan volledig open, het gat met de koploper werd kleiner maar het was net niet genoeg om de winst te pakken. Hij pakte de 2de plaats door 3 seconden achter de winnaar te zitten. Joeri Slagter pakte met een goed eindstuk de 3de plaats, “Het was een mooie harde race! Eindelijk podium tijdens de Haarlemmermeer Cross, aldus Slagter.” Brian Versluis pakte in een felle eindsprint de 5de plaats en kort daarachter zat de talentvolle B-junior Noah Baltus. Djoao Lobles pakte een 8ste plaats en Jens van Gelderen eindigde op plek nummer 10.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.