Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Jeugd

Spannende strijd bij 2e crosscompetitie

  • door
  • op 16-12-2017
  • 0

2e crosscompetitie 2017/18

Noah Baltus loopt hier de heuvel af op weg naar de finish (Fotograaf: Ronald Steenbakker)

Bakkum - Zaterdag 16 december was het weer zover. De TDR-atleten gingen in poule Midden weer hard van start om een plekje in de finale te bemachtigen. Na de afgelopen winterse buien was het parcours weer een echte uitdaging.

De jongens junioren A en B gingen als eerste van start. Bij de drukke start met wel 39 deelnemers liep ook Noah Baltus mee. De heuvelachtige cross was voor de jongens 4km lang. In een nette tijd van 13'07" werd Baltus 2e bij de jongens junioren B en 3e in totaal. Duncan Steenbakker probeerde te volgen maar verloor tijd door een valpartij. Steenbakker gaf niet op en finishte in 14'32", waarmee hij 6e werd bij de junioren B. Jens van Gelderen pakte de 2e plaats bij de jongens junioren A in een tijd van 13'34". Mats Heine en Koen Grandiek streden voor een 3e plek bij de jongens junioren A. Heine wist met een voorsprong van acht seconden voor Grandiek te eindigen in een tijd van 13'44". Grandiek finishte in een tijd van 13'52".

De meisjes junioren A en B hadden in een klein deelnemersveld 2,5km voor de boeg. Vlak voor de start begon het te hagelen. De dames lieten zich echter niet kennen en gingen hard van start. Femke Been, Eline Runderkamp en Noa Zoon leidden de kopgroep. 'Door de heuvels en de scherpe bochten was het een pittige wedstrijd, maar het ging beter dan verwacht!' melde Been, die 2e bij de meisjes junioren B werd met een tijd van 10'01". Runderkamp kwam er vlak achteraan maar wist de deelneemster voor haar net niet in te halen. Hierdoor behaalde ze een 2e plaats bij de meisjes junioren A in een tijd van 10'07". Zoon volgde de dames en kwam in 10'25" over de finish. Hiermee werd ze 3e bij de meisjes junioren A.

Mariska Poel, die als enige in poule Midden loopt, liep de wedstrijd in Landsmeer. Ook Poel moest een 2,5km lopen. Bij een spannende eindsprint veroverde ze een mooie eerste plaats bij de meisjes junioren A en een tweede plaats in totaal. Dit deed Poel in een tijd van 8'49".

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.