Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

Knallend het jaar uit!

  • door
  • op 02-01-2018
  • 0

Butter Warandeloop 2017

SOEST - Al jarenlang is het een traditie om het jaar af te sluiten tijdens de Sylvestercross in Soest. Dit jaar was het een zware editie; regen en harde windstoten zorgden namelijk voor modderige omstandigheden. Ondanks een paar valpartijen weerhield de blubber en het mulle zand de atleten er niet van om mooie prestaties neer te zetten.

Lange Cross
Op de lange cross bij de mannen waren het Michel Butter en Edwin de Vries die zich van voren lieten zien door als respectievelijk zesde en zevende de ruim 10,4 kilometer te voltooien. Voor Butter was dit zijn tweede wedstrijd na de Warandeloop. “Het doel richting het Europees Kampioenschap marathon in Berlijn is meer investeren in snelheid en kracht, waarop de Sylvestercross een mooie prikkel is in voorbereiding daarop. Waar het tijdens de Warandeloop drie weken na de marathon nog aanvoelde als een schok voor het systeem, voelde ik me nu meer thuis op het zware modderige parcours en het zand. Ik had vandaag veel zin om me te testen op de lastige ondergrond”, aldus de ervaren marathonloper die een fantastisch jaar heeft gekend. ‘‘Het was een onvergetelijk jaar met twee fantastische marathons en ik kijk uit naar een mooi voorseizoen richting het Europees Kampioenschap, met als doel om met meer snelheid te beginnen aan de marathonvoorbereiding.” Butter was ook te spreken over de strijd die hij voerde met De Vries, die slechts een paar seconden na zijn teamgenoot als zevende de finishlijn passeerde. De Vries, die had gekozen om de wedstrijd wat voorzichtiger op te bouwen en uitging van zijn duurvermogen, kon gedurende de wedstrijd mooi opschuiven in het veld. “Ik had niet teveel verwacht van vandaag. Het waren zware omstandigheden en meestal ligt dat mij niet zo. Ik ben erg tevreden met de progressie die ik heb gemaakt na de Warandeloop’’, aldus de Vries, die eerder dit jaar zijn debuut maakte op de marathon, en die komend voorjaar streeft naar persoonlijke records op de 10 kilometer, halve marathon en marathon.

Ook Mahadi Abdi Ali laat zien dat hij de lange crossen steeds beter beheerst door in het sterke deelnemersveld naar een zeventiende plaats te lopen. Ruim achter Abdi Ali finisht Ambroise Uwiragiye op de 47e plaats.

Op de lange cross bij de vrouwen liet Britt Ummels zien in goede vorm te verkeren door als achtste de ruim 6 kilometer lange cross te voltooien. ”De eerste ronde was naar mijn gevoel zwaar, maar ik kwam steeds beter in mijn ritme en kon nog een mooie strijd leveren met de andere concurrentes. Het ging weer een stuk beter dan de Warandeloop en ik kijk uit naar het nieuwe jaar!’’, aldus een tevreden Ummels. Ondanks het feit dat Inge de Jong halverwege de wedstrijd viel, wist zij nog knap terug te komen en beslag te leggen op de vijftiende plaats. Eva van Zoonen liep een sterke wedstrijd en finishte kort achter De Jong op de zestiende plaats. Op de twintigste plaats eindige Bo Ummels nadat zij na een ongelukkige val even moest stoppen en daarna besloot de wedstrijd uit te lopen. Een goede positionering zat er helaas niet meer in.  

Bram Anderiessen op podium
Bij de junioren A was het Bram Anderiessen die na een zeer moeilijke periode een knappe derde plaats wist te behalen tijdens de 6 kilometer lange cross. “Het was persoonlijk een erg moeilijk jaar met ups en downs, maar met deze podiumplek ben ik blij. Het is een goede afsluiting van het jaar, deze race is een goede weerspiegeling van 2017, met ups en downs’’, aldus Anderiessen die door zijn wilskracht in de laatste ronde kon opschuiven van de vierde naar de derde plaats en zelfs wist in te lopen op de nummer twee.

Bij de junioren B liep Djoao Lobles naar de achttiende plaats na een zwaar bevochten race van 4 kilometer.

Korte cross
Op de korte cross van 3,2 kilometer was het Lotte Krause die TDR goed vertegenwoordigde. Waar ze tijdens de Warandeloop nog als zevende de finish passeerde, liep ze tijdens de Sylvestercross naar een mooie vijfde plaats. “Ik liep een degelijke wedstrijd en ik was weer een stuk beter dan de vorige cross’’, aldus een tevreden Krause.

Bij de mannen stonden er veel TDR-atleten aan de start. Na een geslaagd trainingskamp liet Sjerps zien in goede vorm te verkeren door als achtste de finish te passeren. Ook Joeri Slagter liet zich weer van voren zien en liep met zijn dertiende plaats een sterke wedstrijd. Achter Slagter finishte Brian Versluis op de 28e plaats in het brede deelnemersveld, terwijl Jens van Gelderen de deelname van TDR complementeerde met een 50e plaats.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.