Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

Butter mist net het podium, Anderiessen wint

  • door TDR
  • op 24-01-2018
  • 0

Kopgroep Abdijcross

KERKRADE – De heuvels van Zuid-Limburg diende dit jaar weer als een spectaculair decor van de Abdijcross van 2018. Het parcours zorgde dit jaar weer eens voor zure en afkerende blikken. Namens TDR stonden er 11 atleten aan de start en waren er 8 top-10 klasseringen en maar liefst 2 medailles die terug naar het noorden gingen.

4de plaats voor Butter
Namens TDR stonden maar liefst 4 mannen, Michel Butter, Edwin de Vries, Mahadi Abdi Ali en Ambroise Uwiragiye, aan de start van de lange cross. Butter, die afgelopen vrijdag nog ziek was, voelde zich voldoende fit om te starten bij de lange cross. Hierdoor heeft hij zijn wedstrijdtactiek aangepast en startte defensief om daarna het eerste stuk ontspannen te lopen. Vroeg in de wedstrijd vormde zich al snel een kopgroep met daarin Butter en De Vries. Butter begon steeds aanvallender te lopen en liep voornamelijk op kop. Teamgenoot De Vries beet zich vast in de kopgroep door, waar zijn kracht ligt, op de rechte snelle stukken aan te zetten. In de laatste ronde kwam er een flinke versnelling in de kopgroep van de buitenlandse lopers waar Butter en De Vries geen antwoord op hadden. Butter finishte op een keurige 4de plaats, een kleine halve minuut later finishte De Vries als 6de. “In de beginfase liep ik ontspannen daarna liep ik steeds aanvallender, helaas kon ik het in het laatste stuk niet afmaken”, aldus een tevreden Butter. Abdi Ali finisht als 11de, de Limburger laat zien in een goede vorm te verkeren en flinke stappen te hebben gemaakt deze winter. Uwiragiye komt als 23ste over de streep.

Bij de vrouwen lange cross waren het de Limburgse zusjes Ummels die zouden strijden voor het eremetaal. Britt Ummels was de sterkste van de twee en liep een sterke en constante race en finishte als 4de. Zusje Bo kwam een minuut later over de finish als 8e.

Goud voor Anderiessen
Bij de junioren A was het Bram Anderiessen die ervandoor ging met het goud. Na een behouden start nam Anderiessen bij de afdalingen het initiatief en versnelde op de rechte stukken, zowaar het kon. Het was vooral stuivertje wisselen in de kopgroep, maar in de tweede helft van de wedstrijd wist Anderiessen weg te lopen van zijn concurrenten en met een grote voorsprong de winst op zijn naam te schrijven. “Ik ben erg blij dat ik vandaag weer echt kon pushen en ritme kon vinden wanneer ik het zwaar had, dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden”, aldus een zeer tevreden Anderiessen.
Bij de B junioren finishte Djoao Lobles, na een voorzichte start, als 5de.

Zilver voor Krause
Met zijn twaalven startte de korte cross voor de vrouwen. Maar voor Krause werd het er niet heel veel makkelijker op. Concurrent Dagmar Smid startte ook en dat betekende een harde race. Voor Krause was het dus aanhaken, volgen en geen gaatjes laten vallen. Op het laatste stuk was het vat leeg en kon Krause niet mee met de versnelling van Smid. Krause eindigt als 2de en doet goede zaken voor het nationaal crosscircuit. “Balen dat ik niet mee kon met de laatste versnelling, in iedergeval iets om aan te werken voor het NK cross”, aldus de AKU-atleet.

Bij de mannen waren het Edwin Sjerps en Ryan Clarke die zich waagde aan de korte cross. Sjerps die aanvallend en onbevangen liep eindigde op een keurige 7de plaats. “Ik ging enorm hard van start en genoot van het afzien, volgende keer gaat het nog harder”, aldus een zeer tevreden Sjerps. Clarke liep met de flow van de groep mee en kreeg het zwaar bij het modderige gedeelte en finisht als 15de

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.