Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite & High Potentials

Spektakel op nieuw parcours Mastboscross

  • door TDR
  • op 29-01-2018
  • 0

Anderiessen Cross

Breda – De atleten van TDR stonden dit weekend aan de start van de Mastboscross in Breda. De Mastboscross is een van de vijf grote wedstrijden in het Nationaal Crosscircuit. Het nieuwe parcours zorgt bij aankomst voor verraste gezichten maar leverde ook een aantal mooie prestaties op.

Butter en de Vries op ereschavot
Michel Butter en Edwin de Vries worden 2 en 3 op de lange cross. De mannen overbrugde in 6 rondes een afstand van 10.818 kilometer. Zowel Butter als De Vries startte de wedstrijd gedurfd en voortvarend. Het parcours is razendsnel, omdat er weinig modder is en de paden zijn hard en uitgestrekt. Dit resulteert dat na 4 rondes de wedstrijd eigenlijk al bepaald is. De Oegandees van wereldklasse “Joel Ayeko” wint uiteindelijk de wedstrijd. 50 seconden achter De Vries wordt teamgenoot Mahadi Abdi Ali uitstekend 6de.

Bram Anderiessen oppermachtig
Bram Anderiessen liet er geen gras over groeien in zijn race bij  de A-jongens. Direct vanaf de start dringt Anderiessen de kop op. In zijn kielzog gevolgd door Luuk Maas. Langzaam maar zeker ontstaat er een gat en twee rondes voor het einde is het zeker dat de TDR-atleet gaat winnen. “Ik had er echt veel zin in vandaag en tijdens de race kon ik echt blijven gaan, het leek wel of ik steeds harder ging”, aldus een zichtbaar tevreden Anderiessen. Zijn trainingsmaatje Edwin Sjerps loopt bij de korte cross naar een 5de plaats en schuift race na race stilletjes op richting het podium. 

Net geen Goud voor Krause
De korte cross bij de vrouwen gaat er heel anders aan toe. Drie vrouwen zijn zeer aan elkaar gewaagd in deze race over slechts 2637 meter. In de laatste ronde stapte concurrente Karin Nieuwenhuizen noodgedwongen uit de race en zo ontstaat een tweestrijd tussen Lotte Krause en Dagmar Smit dat zich ontaard in een lange eindsprint naar de finish. Krause verliest dit nipt op 1 seconde en behaalt wederom een tweede plek. Bij de lange cross zijn het de gezusters Ummels die als beste uit de verf komen met een prima 5de stek voor Britt en een 7de plek voor Bo Ummels.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.