Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite & High Potentials

Vier maal podium voor TDR op NK indoor

  • door TDR
  • op 20-02-2018
  • 0

Krause Podium NK indoor

APELDOORN – De maand februari staat in het teken van de Nederlandse kampioenschappen indoor. De derde weekend van februari stond dan ook in teken van het NK senioren. TDR wist maar liefst vier maal het podium te behalen waarvan een keer goud, twee maal zilver en een bronzen plak.

Goud en brons voor Krause          
Lotte Krause ging dit jaar voor de dubbel op de 1500 en 3000 meter, en met succes. De AKU-atlete wist 2 medailles in de wacht te slepen. De 3000 meter was de eerste afstand waar Krause in actie kwam. De wedstrijd ging van start in een aantal trage beginronde, waarna Krause na tien ronde voor tijd de kop nam en het kinderlijke tempo opvoerde. Twee vrouwen konden net aan volgen, maar moesten het in de laatste kilometer bekopen. Krause wint met een grote voorsprong en weet zo haar eerste gouden NK medaille veilig te stellen.

Op dag 2 kwam de kersverse Nederlandse kampioene weer in actie, nu tijdens de 1500 meter finale. Samen met concurrenten Sanne Verstegen en Dagmar Smid zou het een spannende finale worden. Verstegen haar doel bleek al gauw de WK indoor limiet te zijn van 4’11”. Het hoge tempo van Verstegen trok het hele veld uit elkaar. Het werd spannend voor zilver, maar in het de laatste fase van de 1500 meter was Smid net wat frisser dan Krause, waardoor het brons werd voor de TDR-atlete.

Zilver voor Abdi Ali
Na het succes van TDR op het NK 10 kilometer in Schoorl, werd er veel spektakel verwacht op de 3000 meter indoor. De Nederlands kampioen op de 10 kilometer, Michel Butter, en de nummer drie van Nederland, Mahadi Abdi Ali, waren gebrand om ook op het NK indoor een medaille te behalen. Dit jaar kende het NK grote concurrentie mede van de Amerikaanse Nederlander Benjamin de Haan, die weg ging op het WK limiet schema van 7’52”. Abdi Ali leidde de tweede groep, die niet meeging met De Haan. Na de eerste kilometer lag het tempo van De Haan duidelijk te laag waardoor de tweede groep onder leiding van Butter de laatste 8 ronde de achtervolging inzette om de koploper terug te halen. Abdi Ali versnelde de laatste 400 meter voorbij Butter, die niet mee kon in de slotfase, en wist veel in te lopen op De Haan, maar dit was niet genoeg en finisht net 2 seconde achter de winnaar op een mooie 2de plek in een persoonlijk record van 8’09”. Even later komt teamgenoot Butter over de finish als 6de . “Ik ben blij met zilver, maar toonde niet genoeg lef om met De Haan mee te gaan vanaf het begin, als ik dat wel deed had de wedstrijd heel anders gelopen”, aldus Abdi Ali.

Zilver voor Anderiessen
De kersverse Nederlands Kampioen bij de junioren op de 1500 meter Bram Anderiessen laat in de finale op de 1500 meter bij de senioren zien waarom hij ook hier thuishoort bij de beste. In de eerste rondes loopt Anderiessen nog tactisch uit het gedrang om 800 meter voor het einde al zijn versnelling in te zetten. Een serieuze worp naar het goud, want in deze 4 laatste rondes trekt hij het volledige veld stuk. Menig toeschouwer klokt 1’52” voor de laatste 800 meter, een tijd die niet zou misstaan in de finale 800 meter mannen. Met nog een ronde voor het einde lijkt goud zeker, maar Valentijn Weinans weet het gat van 25 meter in de laatste ronde te overbruggen. De winst wordt uitgevochten en Anderiessen moet helaas zijn meerdere erkennen in Valentijn Weinans die tevens een super sterke race loopt. “Ik ben zeer tevreden met zilver, goud was zo dichtbij, maar heb met lef gelopen en laten zien wat ik kan zonder specifiek te hebben getraind hiervoor”, aldus een zeer tevreden Anderiessen.

Pech voor Slagter
Joeri Slagter staat voor het eerst in de finale op de 800 meter. Een ervaring die hij niet snel gaat vergeten. In de steile nauwe bochten is het met 6 man vechten om de beste positie. Met een ietwat ongelukkige start loopt Slagter achterin het veld. Uit alle macht probeert hij zich naar voren te werken. Na enige tijd valt er een gat aan de binnenkant waardoor Slagter eindelijk kan doorschuiven. Zijn concurrent Wessel van Veenen duwt Slagter echter bijna de baan uit en valt zelf. Hierdoor raakt Slagter achterop en het lukt hem niet meer om zich te mengen voor de medailles. Hij wordt 5de in een turbulente finale.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.