Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

De Vries sleept Nederlandse crosstitel in de wacht

  • door TDR
  • op 14-03-2018
  • 2514

De Vries NK Cross '18

Amsterdam – Zondag 11 maart vond het Nederlands kampioenschap cross plaats in het Amsterdamse Bos. Verschillende atleten uit het team stonden aan de start om de strijd aan te gaan met de Nederlandse top. Een loodzware editie waarbij modder en de beruchte Ajax heuvel een belangrijke rol hebben gespeeld. De atleten lieten met drie medailles zien zich goed staande te hebben gehouden in het geweld.

Goud voor De Vries
Bij de lange cross mannen was het Edwin de Vries die liet zien over sterke benen te beschikken. De Vries stond na afwezigheid van Michel Butter als enige TDR-atleet aan de start. De marathonloper die net terug is van een trainingskamp in Spanje liet zich vanaf de start gelijk vooraan zien en wist zich na vier kilometer los te maken van de kopgroep. Het werd een lange solo waarbij hij de concurrenten op een flinke achterstand had gezet. De Vries wint zijn eerste gouden medaille bij de senioren en laat zien in een prachtige vorm te verkeren in aanloop naar de Marathon van Rotterdam. “Blij met mijn eerste titel bij de senioren! Ik heb de wedstrijd goed ingedeeld en kwam al vrij snel alleen op kop te lopen. Geen risico’s genomen, omdat over vier weken de Marathon van Rotterdam is. Met de vorm zit het goed, ik heb heel veel zin in de Marathon van Rotterdam!”, aldus een opgetogen De Vries.

Bij de lange cross vrouwen liep Eva van Zoonen naar een 6de plaats. Inge de Jong wist na een val zich te herpakken. De marathonloopster snelde naar een 8ste plaats.

Abdi Ali sprint naar zilver!
Tijdens de korte cross werd het gegarandeerd een spektakel. De afstand van 2.5 kilometer over een spectaculair parcours met veel modder en de “Ajax heuvel” was een en al geweld. Er stonden maar liefst zes TDR-atleten aan de start. Abdi Ali wist zich na een goede start op een tweede positie te nestelen. Net voor het ingaan van de stijle daling richting de Ajax heuvel wist Abdi Ali zich op kop te vechten. Tevergeefs want concurrent Douma wist deze versnelling moeiteloos te anticiperen. Abdi Ali: “Ik voelde me enorm sterk in de wedstrijd en had ondanks het hoge tempo de macht om versnellingen te plaatsen. Helaas wist mijn concurrent voor de Ajax heuvel een versnelling te plaatsen waar ik geen antwoord meer op had.” Abdi Ali werd in de laatste 500 meter nog bijgehaald door een concurrent maar wist na een felle eindsprint toch een zilveren plak te bemachtigen. De 3de medaille alweer voor Abdi Ali die deze winter bezig is aan een flinke opmars.

Joeri Slagter snelt in de korte cross naar een 15e plaats en laat zien het crossen steeds beter onder de knie te krijgen. De 800 meter loper kent een prachtige winter en kan verheugd kijken naar een mooi baanseizoen. Ryan Clarke eindigt op een 20ste plaats, Sten Stoltenborg passeert de finish als 25ste, Brian Versluis eindigt op een 37ste plaats en Jens van Gelderen maakt het team compleet en komt als 44ste over de streep.

Bij de korte cross voor vrouwen stonden er twee TDR-atleten aan de start. Britt Ummels startte voortvarend en wist zich samen met Lotte Krause in de kopgroep te nestelen. Krause vocht mee voor een podiumplaats maar moest genoegen nemen met plek 4. Een prima prestatie! Na de Ajax heuvel kwam Ummels helaas ongelukkig ten val waardoor ze niet meer kon strijden voor de ereplaatsen. De Maastrichtenaar maakte het moedig af en eindigde op een 9e plaats.

Anderiessen vult zijn gouden medailles aan
Voor Bram Anderiessen was het zijn laatste Nederlands Kampioenschap cross bij de junioren. Anderiessen ging aanvallend van start en wist zich goed door het zware parcours te vechten. Anderiessen: “Het was een loodzwaar parcours, op de helft kon ik weglopen bij de rest. Daarna kon ik steeds zelf doorpushen.” De 1500 meter loper snelde naar de Nederlandse titel en mag weer een prachtige gouden medaille toevoegen aan zijn collectie.

Gerelateerde atleten


2514
Reacties