Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Atleten in opleiding/proefperiode

Prijzen bij de finale cross competitie voor TDR jeugdatleten

  • door TDR
  • op 18-03-2018
  • 0

prijzen bij de finale cross competitie voor TDR jeugdatleten

Prijsuitreiking van het ploegenklassement (fotograaf: Ronald Steenbakker)

Soest - zaterdag 17 maart 2018 in het koude weer en met harde wind liepen de TDR jeugdatleten de finale van de crosscompetitie. Een grote groep jeugdatleten had de voorrondes van de crosscompetitie gehaald en was geplaatst voor de finale. Hier kwamen de toppers van alle poules bij elkaar voor een spannende strijd. Het parcours bestond uit mul zand, scherpe bochten en veel heuveltjes.

De eerste start was voor de jongens junioren A en B. De jongens mochten vijf kilometer lopen. Noah Baltus verscheen ook weer aan de start. Deze getalenteerde B junior wist met een tijd van 16'24" de eerste plaats te pakken. Hiermee had Baltus wel een voorsprong van acht seconden gemaakt. Duncan Steenbakker wist een derde plek te bemachtigen en finishte, bij de junioren B, in een tijd van 16'50". Ook bij de junioren A vielen er prijzen voor de TDR jeugdatleten. Jens van Gelderen behaalde met een grote voorsprong de tweede plek in een tijd van 16'52". Koen Grandiek finishte hierachter en verzegelde zijn derde plek in een tijd van 17'12". De jongens van AV Castricum wisten nog een eerste plek te pakken bij het ploegenklassement. Naast Steenbakker en Grandiek liepen ook Timo Stegink en Kick Castricum mee in de ploeg (zie foto). Stegink behaalde in een spannende strijd de zevende plek bij de junioren A in een tijd van 17'34". Castricum behaalde als B-junior een dertiende plek in een tijd van 18'39".

De meiden junioren A en B kregen daarna de kans om te presteren. De drie kilometer lange wedstrijd was een uitdaging voor de atleten. Er werd ondanks het mulle zand zeer snel gestart, maar Mariska Poel liet zich niet kennen en liep mee in de kopgroep. De spanning was groot door de sterke concurrentie maar Poel hield vol en wist in een tijd van 11’37” een vijfde plek te bemachtigen. Cheryl Konijn was de volgende TDR jeugdatleet die de finish bereikte. Met een kleine voorsprong op Noa Zoon liep Konijn in een tijd van 12'21". Hiermee behaalde Konijn de zesde plaats. Zoon kwam binnen op de zevende plaats in een tijd van 12'28".

Al met al een fraaie afsluiting van het crossseizoen, waarna het vizier weer op het baanseizoen gericht kan worden.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.