Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Nationaal 1

Twee top 5 posities bij de NK halve marathon

  • door TDR
  • op 28-03-2018
  • 0

De Vries Venloop

Venlo – Afgelopen zondag stond in het teken van de Weir Venloop in het zonnige zuiden. De afgelopen jaren heeft de Venloop zich ontwikkeld tot een halve marathon met internationale status. Hoewel er een sterk internationaal deelnemersveld aan de start stond, stond de editie van 2018 vooral in het teken van het Nederlands Kampioenschap. Namens Team Distance Runners stonden er vier atleten aan de start. Met één medaille en een vierde plek was het een succesvolle editie.

Bronzen medaille voor Van Zoonen
Namens de vrouwen was het Eva van Zoonen die de eer van TDR hoog mocht houden en dat deed ze zeer verdienstelijk. Aanvankelijk kwam Van Zoonen voor een nieuw persoonlijk record, maar tot haar eigen verbazing kwam ze als derde Nederlandse de finish gepasseerd in een tijd van 1:20’27. “Het was warm onderweg, maar heb redelijk vlak gelopen. Ik had hier graag onder de 1:20 gelopen, maar ben zeer tevreden met mijn eerste NK medaille’’, aldus een tevreden Van Zoonen. 

Vierde plaats voor De Vries
Bij de mannen waren het Edwin de Vries, Ambroise Uwiragiye en Sten Stoltenborg die namens TDR aan de start stonden. De Vries, kersvers Nederlands kampioen op de lange cross, kent een uiterst succesvol seizoen en zal in Rotterdam over twee weken zijn tweede marathon lopen. Midden in de marathonvoorbereiding liep de Vries in Venlo naar een verdienstelijke vierde plaats bij het NK in een tijd van 1:05’20. “Ik had niet zo’n hele sterke dag, maar ben blij met een mooie trainingsweek met als afsluiter deze wedstrijd. Nu uitrusten en finetunen voor Rotterdam!’’, aldus een redelijk tevreden De Vries.

Net als De Vries zal ook Uwiragiye deelnemen aan de Rotterdam Marathon over twee weken. Zondag kwam hij na 1:07’51 als 29e overall over de finish en was tevreden over zijn prestatie. “Zondag was een goede race voor mij, aangezien ik ook vol in de marathonvoorbereiding zit. De afgelopen 2,5 maanden heb ik vooral geïnvesteerd in volume en de laatste twee weken waren vooral gericht op specifieke marathon sessies, waardoor ik 1:07 als realistisch doel kon stellen vandaag. Dat is ook wat ik vandaag heb gelopen, dus ik ben tevreden!’’.

Als 56e overall kwam Stoltenborg de finishlijn gepasseerd in een tijd van 1:12’12. Na een blessureperiode en een korte trainingsopbouw kan hij hier tevreden op terugkijken.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.