Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Nationaal 1

Anderiessen duikt onder WJK-limiet

  • door TDR
  • op 28-05-2018
  • 0

Groepstraining Portugal

Oordegem – Traditiegetrouw is de IFAM in Oordegem één van de wedstrijden waar veel TDR-atleten naar uitkijken. Dat was dit jaar niet anders. Tien TDR-atleten reisden af naar het zonnige België voor mooie prestaties. Vijf atleten mochten terugkeren met een persoonlijk record!

Anderiessen duikt onder WJK-limiet
In het naprogramma van de 1500 meter was het Bram Anderiessen die zich met een persoonlijk record van 3:45.68 heeft geplaatst voor het WK junioren in Tampere (limiet is 3:46.00). Met een PR op de 800 meter liet Anderiessen een week geleden tijdens de Ter Specke Bokaal al zien in goede doen te zijn. Hij weet zijn vorm deze week goed door te trekken. Nu kan Anderiessen zich in alle rust voorbereiden op het WJK dat midden juli zal plaatsvinden.
Ook Jurjen Polderman kwam in actie op deze afstand en dat deed hij niet onverdienstelijk. Met een tijd van 3:48.57 laat Polderman goede progressie zien na een periode van blessureleed.

Ummels wint B-race in nieuw persoonlijk record
In de B-race van de 1500 meter stond Britt Ummels namens TDR aan de start. Dat Ummels in vorm is bewees ze al tijdens de Ter Specke Bokaal, waar zij de 800 meter won in een persoonlijk record. In Oordegem is de Limburgse sneller dan ooit. “We kwamen de eerste twee rondes te langzaam door en ik kon de derde ronde niet versnellen, doordat ik ingesloten zat. De laatste 500 meter wist ik mijzelf vrij te breken en met een harde laatste ronde kon ik deze serie op mijn naam schrijven in een tijd van 4:17.81”, aldus een opgetogen Ummels.

Krause maakt debuut op 3000 meter steeplechase
Voor Lotte Krause stond de IFAM in het teken van haar debuut op de 3000 meter steeplechase. Dit deed ze met succes. Het eerste deel van de wedstrijd kon Krause de dames in het treintje voor haar volgen. Met wat verval in de laatste twee ronden weet Krause de finish te passeren in een mooie tijd van 10:16.82. “Het was super gaaf om in zo’n sterk bezette wedstrijd mijn debuut te maken. Ik kon goed meekomen in het deelnemersveld en kijk ernaar uit om de komende wedstrijden mijn tijd aan te scherpen”, aldus een erg tevreden Krause.

PR’s voor Clarke en Slagter
Namens TDR stonden er vier atleten aan de start van de 800 meter. In de tweede serie van het voorprogramma wist Ryan Clarke naar een mooi persoonlijk record te snellen. “Na 200 meter ging mijn veter los waardoor ik mijn focus grotendeels verloor, maar ondanks dat voelde de race gemakkelijk aan en had ik nog veel over. Er zit absoluut nog meer in voor de volgende keer!”, aldus Clarke na zijn tijd van 1:50.86.
In de daaropvolgende serie was Joeri Slagter sneller dan ooit en weet de klok stil te zetten op 1:51.71. “Na een eerste goede ronde, probeerde ik van 400 naar 600 goed door te trekken waarna ik het laatste stuk iets te veel verzuurde. De volgende wedstrijd zal ik proberen de laatste 100 meter harder door te trekken”, aldus de 800-meter specialist.
Op dezelfde afstand kwamen Brian Versluis en Jens van Gelderen tot tijden van 1:56.54 en 1:59.36.

5000 meter
Op de 5000 meter waren het Edwin de Vries en Ambroise Uwiragiye die in actie mochten komen. In de derde serie van het hoofdprogramma liep De Vries 15:01.84. Inmiddels zondagochtend stond Uwiragiye aan de start van zijn 5000 meter. Hij liet de klok stilstaan op 15:22.43.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.