Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Nationaal 1

Barrière gebroken en limiet geslecht

  • door TDR
  • op 03-06-2018
  • 0

Oordegem 2018

Utrecht en Oordegem – Afgelopen weekend stond in het teken van twee wedstrijden; één deel van de atleten ging naar de tweede Runnersworld Trackmeeting in Utrecht, terwijl een grotere delegatie terugkeerde naar Oordegem voor de Putbos Memorial Leon Buyle. En wat voor een weekend was het!

Ummels loopt persoonlijk record in Utrecht
Vier atleten deden mee aan de gemengde series van de 3000 meter. Britt Ummels liep haar derde persoonlijk record in drie weken en finishte haar 3000 meter in een tijd van 9:17.70. “Ik kon lekker in een groepje lopen en het tempo voelde precies goed. Door wat snellere ronden in het middenstuk werd het een zware laatste kilometer, maar ik ben heel tevreden met mijn progressie dit seizoen”, aldus een tevreden Ummels.

In dezelfde serie laat tweelingzus Bo Ummels zien weer op de weg terug te zijn na haar blessureperiode. In haar tweede wedstrijd van het seizoen liep ze met haar 9:44.01 alweer 23 seconden harder dan een aantal weken terug.

In de eerste serie stonden Sten Stoltenborg en Ambroise Uwiragiye aan de start. Stoltenborg ging voortvarend van start en moest later in de race iets toegeven qua rondetijden, maar kwam nog uit op een solide 8:51.26. Uwiragiye laat een mooie progressie zien de afgelopen weken. De marathonloper finishte in een tijd van 9:02.14.

Tweede plek en PR voor Krause tijdens seizoensdebuut op de 1500 meter
Lotte Krause laat zien in uitstekende vorm te verkeren. Na haar debuut op de 3000 meter steeplechase, stond er dit weekend een race zonder barrières op het programma. In het hoofdprogramma liep ze naar een tweede plek op de 1500 meter. “Tijdens de race hadden we twee hazen die zorgden voor een mooi gelijkmatig tempo. In het middenstuk kwamen wat meiden over mij heen, maar ik behield de aansluiting. De laatste 250 meter liep ik op kop, maar ik werd net gepasseerd de laatste 20 meter. Ik ben heel tevreden dat ik nu 2 seconden harder loop dan ooit”, aldus een opgetogen Krause.

In het naprogramma stond Jurjen Polderman aan de start van de 1500 meter. Doordat de haas te langzaam doorkwam, werd de kans op een toptijd kleiner. Met een versnelling op de laatste 300 meter, wist hij als vierde te finishen in een tijd van 3:49.32.

Anderiessen breekt magische barrière, Lobles duikt onder EK < 18 limiet
De 800 meter werd een onderdeel van ongekende prestaties. Verdeeld over vijf series in het naprogramma kwamen maar liefst zes atleten in actie. De tweede serie werd de snelste voor TDR.

Bram Anderiessen laat opnieuw zijn klasse zien door voor de eerste keer onder de 1:50 te duiken, in een sublieme tijd 1:49.81. “Het was een perfecte race. Door een harde opening kwam ik meteen vooraan in het veld te lopen. De laatste 300 meter kon ik nog goed aanzetten en wist ik onder de magische grens de duiken”, aldus een zeer tevreden Anderiessen. Vlak daarachter kwam Joeri Slagter tot zijn snelste tijd ooit van 1:50.18. “Ik kon na 200 meter achter teamgenoot Anderiessen aanlopen en probeerde tot het eind erbij te blijven. Wat vorige week niet lukte, lukte dit weekend wel. Ik kon goed door de verzuring heen lopen!”, aldus een heel tevreden Slagter.

In de eerste serie liet Ryan Clarke een goede prestatie zien door een mooie tijd van 1:51.64 op de klokken te zetten, wat niet ver verwijderd is van zijn persoonlijke besttijd. Een honderdste van een seconde na Clarke kwam Djoao Lobles over de streep in een mooie tijd van 1:51.65. Dit betekent dat hij ruim onder de EK <18 limiet duikt van 1:52.50. De Europese Kampioenschappen onder 18 worden gehouden in Györ, de plek waar hij vorig jaar goud won tijdens de EYOF.

In de derde serie laat Brian Versluis zien dat zijn vorm stijgende is. Hij loopt sneller dan een week geleden, komt tot 1:53.90 en wordt daarmee 6e in zijn serie. Afsluitend kwam Jens van Gelderen tot 1:58.64.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.