Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Nationaal 1

Aanvallende races leveren spektakel op

  • door TDR
  • op 12-06-2018
  • 5679

NGA 2018

NIJMEGEN – Het regende champagne tijdens de Next Generation Athletics 2018. Enorm veel limieten werden gelopen en deze editie was dit jaar weer meer dan een succes. Namens TDR kwamen maar liefst 11 atleten in actie, er werden drie persoonlijke records verbroken en één limiet geslecht.

WJK-limiet en PR Anderiessen
Met het WK junioren limiet al op zak mocht Bram Anderiessen samen met teamgenoot Jurjen Polderman starten in de limiet race voor het WJK. De wedstrijd was sterk bezet en er zou een mooie race verwacht worden. Met wat duwen en trekken midden in de race wist Anderiessen de laatste 600 meter naar voren te komen om vanaf de laatste 500 meter de versnelling in te voeren. De AKU-atleet nam de leiding en versnelde de laatste ronde flink tot op de laatste 150 meter waar de tank leeg was. Anderiessen streed goed door voor een nieuw PR, 3:44.67, en loopt voor de tweede keer met deze tijd onder de WJK-limiet. “Ik voelde mij erg ontspannen na 800 meter en schoof daarna naar voren, misschien had ik beter wat langer kunnen wachten, zodat er een betere eindsprint in zat. Maar met de tijd ben ik zeer tevreden”, aldus Anderiessen. Niet ver achter Anderiessen kwam Polderman over de streep die een zeer goede race liet zien midden in het veld en finisht in 3:46.53.

Opnieuw persoonlijk record voor Ummels
Britt Ummels heeft dit seizoen bijna geen één wedstrijd gelopen waar ze geen PR liep. Ze laat hiermee zien dat ze beter is dan ooit. De race bestond uit vrouwen met sterk uiteen lopende PR’s en dat zorgde voor grote gaten in de groep. Ummels liep de eerste 600 meter op een 4de positie met een groot gat tussen de Ethiopische voorste loopster en de haas. Daarna probeerde Ummels aansluiting te vinden en ze kwam steeds dichterbij de Ethiopische. Met nog maar 300 meter te gaan vond Ummels de aansluiting en probeerde meteen over de Ethiopische heen te versnellen. Echter kon de Ethiopische ook nog versnellen en de race winnen in een tijd van 4:14. Kort daarachter finishte de Unitas-atlete met een PR van 2 seconde, 4:15.74. “Ik voel mij erg sterk momenteel en ben vooral blij met mijn 4de PR in 4 weken tijd”, aldus een zeer tevreden Ummels.

Zusje bo Ummels liep op de 500 meter later op de avond en liet zien dat ze goed op de weg terug is na haar blessure met een zeer nette tijd van 16:45.

3000 Steeplechase
Dit jaar was er speciaal voor de vrouwen een WJK-limiet poging op de 3000 meter steeplechase uit de kast getrokken. Dit was een mooie gelegenheid voor Lotte Krause. Krause, die pas sinds dit seizoen heeft besloten om zich wat meer op dit lastige onderdeel te focussen, liep een prima eerste helft. Maar hoe meedogenloos de steeplechase is, werd voor Krause duidelijk. Ze kreeg het in de tweede helft enorm zwaar en dit resulteerde in een tijd boven haar PR, 10:29.01.

Snelle race voor Slagter
Door een dik persoonlijk record vorige week in België, mocht Joeri Slagter starten in de snelste serie van de 800 meter. Hij liet meteen vanaf de start zien dat hij op jacht was naar een nog snellere tijd dan in België. Slagter kwam achter de haas te zitten en opende de eerste ronde hard. Na 550 meter kreeg Slagter het zwaar en kwam de verzuring er langzaam in. Slagter vocht voor elke meter en dit resulteerde in een zeer nette tijd van 1:50.54, net boven zijn PR. Slagter laat hiermee zien dat hij bezig is met een zeer constant en sterk seizoen. “Ik zat echt in een perfecte race en startte hard om onder die magische grens van 1:50 te lopen. Helaas is dit niet gelukt, maar met de tijd ben ik zeker enorm tevreden. Die sub 1:50 komt nog”, aldus een uitgelaten Slagter.

In de WJK-limiet race 800 meter stonden Ryan Clarke, Brian Versluis en Djoao Lobles aan de start. Clarke nam bij de start meteen positie achter de haas en domineerde de wedstrijd vanuit deze positie tot en met de laatste meters waar Clarke er nipt uit werd gesprint door de winnaar. Clarke finisht 2de met een tijd van 1:52.56. “De haas opende vandaag enorm hard, waardoor ik op het einde te weinig over had. Balen dat ik geen PR kon lopen. Nu goed doortrainen naar het NK outdoor en laten zien wat ik kan”, aldus Clarke. Vlak achter Clarke kwam teamgenoot Versluis over de streep met 1:53.69. Lobles heeft de race niet af kunnen maken wegens een licht pijntje.

In het voorprogramma was het Jens van Gelderen die 1:55.91 liep op de 800 meter. Aan het begin van het seizoen mocht het nog niet lukken, maar nu heeft Van Gelderen de smaak te pakken. Met vooruitzicht op de NK junioren 15,16 en 17 juli kan er een medaille aankomen.

Gerelateerde atleten


5679
Reacties