Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Beloftes

Anderiessen en Lobles Nederlands kampioen

  • door TDR
  • op 17-06-2018
  • 0

NK Junioren

Emmeloord - Teamgenoten Bram Anderiessen en Djoao Lobles maken hun favorietenrol opnieuw waar door beide Nederlands Junioren Kampioen te worden op de 800 meter. Lobles werd kampioen bij de jongens junioren B, Anderiessen bij de jongens junioren A. Opvallend is dat Lobles al Nederlands kampioen is en dus met succes zijn titel heeft verdedigd. Anderiessen verdedigde weliswaar niet zijn titel op de 800 meter maar heeft sinds januari al twee andere NK titels op zijn naam staan. Ook hebben beide heren al een limiet op zak voor een Europees of wereld kampioenschap voor junioren. Lobles reist 5 juli af om Nederland te vertegenwoordigen op het EK <18 en Anderiessen mag tevens het oranje dragen maar dan op het WK <20 in Finland op 10 juli.

Geen zenuwen
Lobles: “Ondanks de hoge verwachtingen is het zelfvertrouwen er niet minder om. "Ik was niet zenuwachtig en voelde me goed, was zeker van mijn zaak. Na een eerste rustige ronde versnelde ik hard en liep ik een tweede ronde in 53, niemand kon volgen. Ik heb zin in het EK <18, ik ben er klaar voor, maar eerst nog het NK senioren dit weekend.”

Teamrace
Anderiessen: “Ik moest afrekenen met een goede tegenstander (Lars van Hoeven) die ook een snel PR heeft op de 800 meter. Als je samen met twee teamgenoten in de finale staat dan voelt het allemaal erg vertrouwd. Lars trok de eerste 400 meter aan maar minder snel dan gedacht. Ik liep op derde positie achter teamgenoot Brian Versluis. Na 500 meter ging ik samen met Brian over Lars heen en ik versnelde hard door naar de finish. Over die eindsprint ben ik nog het meest tevreden.” Versluis moet in de laatste meters zijn positie afgeven en pakt een bronzen plak. Teamgenoot Jens van Gelderen grijpt net naast het podium en wordt netjes vierde. Volgend weekend is het NK senioren, ook daar komt Anderiessen in actie die aangeeft nu elke week sterker te worden. 

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.