Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Nationaal 1

Veel PR's op 'onbekende' afstanden

  • door TDR
  • op 17-07-2018
  • 0

Versluis en Slagter Portugal 2018

UTRECHT/KORTRIJK – Tijdens de trackmeeting in Utrecht stonden er verschillende atleten aan de start. De 800 meter lopers gingen zich wagen aan een 1500 meter en ook op de 3000 meter was er succes te halen. Ook in Kortrijk waren er TDR-atleten te bewonderen.

Slagter scherpt zijn persoonlijk record aan
De 800 meter specialisten van het team stonden aan de start van hun eerste 1500 meter van het seizoen. Joeri Slagter wist een vierde plaats te behalen in een sterk veld. De atleet uit Winkel liep met 3:55.21 een persoonlijk record. Slagter: “Het eerste rondje opende ik in 57 seconden, kort daarna kon ik niet meer versnellen. De laatste 200 meter kon ik weer wat gas geven en kwam er een nette tijd op de klokken.” Kort daarna was het Djoao Lobles die met een 7e plaats een ruime seconde achter Slagter wist te eindigen. Lobles: “Geen persoonlijk record helaas, maar het was een prima race, vooral na de EK U18”. Hier wist Lobles tot aan de halve finales te komen. Achter Lobles noteerde Brian Versluis een persoonlijk record van 3:58.85. Een serie later wist Jens van Gelderen mee te strijden om de winst. Uiteindelijk finishte Van Gelderen als 3e in een nieuw persoonlijk record van 4:06.55.

Sten Stoltenborg stond aan de start van de 3000 meter. De atleet uit Hoofddorp liet een sterke race zien door een persoonlijk record te lopen met 8:38.04. Stoltenborg: “We opende in 2:54 en toen er werd versneld merkte ik dat ik power had en mee kon schuiven. De laatste ronde werd ik er nog hard afgelopen dus ik verbaasde me dat ik zelf ook nog een goede laatste ronde liep en zodoende net onder mijn PR kon duiken.” Stoltenborg kan over twee weken met een goed gevoel zijn trainingskamp beginnen in Sankt Moritz waarbij de atleet zich klaar gaat maken voor het wegseizoen.

Ummels nog altijd in bloedvorm
Britt Ummels laat een bijzonder baanseizoen zien. De Maastrichtenaar is in bloedvorm. Na een gouden en een zilveren medaille op de Nederlandse kampioenschappen verpulverde de atlete haar PR op de 800 meter tot 2:05.57. In Utrecht ging ze daar alweer bijna onderdoor met 2:05.62. Ummels: “Ik startte een beetje achteraan in het veld, iedereen liep dicht bij elkaar. De eerste ronde kwam ik iets te langzaam door. De laatste 200 meter versnelde ik naar voren en won ik mijn serie net niet. Ik ben heel tevreden over deze tijd in een rommelige race.”
Een dag later stond Ummels alweer op de atletiekbaan in Kortrijk. Hier leverde ze perfect haaswerk af op de 5000 meter voor enkele internationale toploopsters. In datzelfde Kortrijk liep Lotte Krause op de 1500 meter naar een tijd van 4:26.32.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.