Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Nationaal 1

Uitstekende races in Heusden

  • door TDR
  • op 22-07-2018
  • 0

Anderiessen Nacht van de Atletiek

HEUSEN-ZOLDER - Zaterdag stond in het teken van de hoog aangeschreven Nacht van de Atletiek. Atleten uit heel de wereld komen hier naar toe voor de vele competitieve series. Voor TDR werd het een geslaagde dag, met vier persoonlijke records die verbroken werden.

Twee PR's op de 1500 meter vrouwen
Al vroeg in de middag vonden de series van het voorprogramma plaats. In de tweede serie van de 1500 meter mocht Bo Ummels het spits afbijten. Zij deed dit zeer verdienstelijk, met een PR van maar liefst 2,5 seconden. Ze verbeterde haar tijd naar 4:20.04. ''De eerste drie rondes kon ik goed mee met de kopgroep, en ik liep steeds op een derde plek. Het tempo voelde goed, maar ik had net niet genoeg power om mee te strijden voor de winst. Maar ik ben heel tevreden met hoe ik er nu voor sta'', aldus een opgelaten Ummels. 
Een serie later mag zus Britt Ummels laten zien wat ze in huis heeft. Aangezien de serie uit een snel deelnemersveld bestond, was het plan rustig te blijven en het tempo te volgen. Dit resulteerde in een mooi PR van 4:14.73. ''Ik kon de groep van de eerste acht meiden goed volgen, het tempo was net haalbaar. Ik zag na de 1000 meter dat een PR binnen bereik lag, en focuste me op een goede laatste ronde. Dit lukte en de laatste 100 meter kon ik nog twee dames inhalen. Wat een gave wedstrijd!'', aldus een tevreden Ummels.

Anderiessen maakt indruk met een geweldig PR op de 1500
Een aantal series later staat Bram Anderiessen aan de start op de 1500 meter. Net teruggekeerd van het WJK is Anderiessen gebrand op een scherpe tijd. Dit is uitstekend gelukt: Niet alleen wint hij zijn serie, maar hij loopt hij ook 3 seconden van zijn PR af in een sublieme tijd van 3:41.62. ''De race ging mega goed. Ik hield me rustig tot 1200 meter en merkte dat ik hierdoor nog heel fris zat. Daardoor kon ik een hele harde eindversnelling plaatsen'', aldus Anderiessen. Hij nam direct kop en leek op het eind nog ingehaald te worden, maar hij hield stand en kon de seriewinst opeisen. ''Ik ben blij dat ik iedereen achter me kon houden, en dat ik zo'n tijd loop!''

Een PR en twee seizoensbesten tijdens 800m series
Namens de vrouwen stond Lotte Krause aan de start van de derde serie van de 800 meter. Het is haar eerste van het seizoen en dit doet ze verdienstelijk. In een sterk deelnemersveld wist ze redelijk goed mee te komen en liep ze naar een tijd van 2:09.09.

Brian Versluis liep in de tweede serie van het voorprogramma ook naar een seizoensbeste tijd van 1:53.00. Na een wat langzamere start wist hij een sterke tweede ronde neer te zetten. 
In de vierde serie van de 800 meter stonden namens TDR Joeri Slagter en Djoao Lobles aan de start. Het tempo lag meteen heel hoog en Slagter ging gedurfd mee terwijl Lobles iets achter in het veld liep. Het hoge tempo eiste zijn tol voor Slagter en hij zakte wat terug in het veld. Lobles zette zijn eindsprint in en sprintte hem voorbij. Lobles loopt naar een tijd van 1:52.14. Slagter volgt en finisht na 1:52.78.
In de laatste serie van de 800 meter van het voorprogramma staat Ryan Clarke aan de start. Getergd om de grens van 1:50 te breken, begint hij zijn race. De eerste ronde kon hij het tempo goed volgen en de laatste 300 meter begon hij mensen in te halen. Dit resulteerde in een mooi PR van 1:50.85.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.