Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Nationaal 1

Clarke en Lobles naderen de grens van 1:50

  • door TDR
  • op 29-07-2018
  • 0

Clarke NK series

NINOVE – Aangezien de Memorial Rasschaert in Ninove geldt als een van de laatste wedstrijden van het baanseizoen, staat er op alle afstanden een ongekend sterk deelnemersveld aan de start. Een uitgelezen mogelijkheid voor een grote groep TDR-atleten om mooie prestaties neer te zetten en hun PR’s aan te scherpen.

Slagter loopt PR op de 1500 meter
Dat de 1500 meter sterk bezet was bleek wel uit het feit dat het naprogramma uit maar liefst acht series bestond. In de derde serie mocht Joeri Slagter zijn opwachting maken en dat deed hij met succes. Na een langzame eerste 800 meter, ging het tempo geleidelijk omhoog. De laatste ronde nam Slagter de kop in een poging om zijn serie te winnen. “De laatste 200 meter verzuurde ik, waardoor ik de winst helaas niet kon pakken, maar ik liep uiteindelijk nog wel een PR”, aldus Slagter, die over de finish kwam in een tijd van 3:54.92.

Na zijn sublieme PR van 3:41.62 in tijdens de Nacht van de Atletiek in Heusden, mocht Bram Anderiessen starten in de eerste serie van het hoofdprogramma. Helaas had Anderiessen niet de benen die hij vorige week wel had. De eerste 800 meter kwam hij nog door in 1:59, maar daarna ging het kaarsje langzaam uit en finishte hij in een teleurstellende 3:54.44.

Namens de vrouwen stonden Lotte Krause, Britt Ummels en Bo Ummels aan de start van het hoofdprogramma van de 1500 meter, maar ook zij konden geen potten breken. Na haar PR van 4:14.73 gelopen tijdens de Nacht van de Atletiek, wilde Britt in Ninove haar tijd weer aanscherpen. Na een rommelige start liep ze vrijwel achteraan het veld. De rondes daarna haalt ze nog wel mensen in, maar ze finisht uiteindelijk in 4:21.03. “Na een slechte start liep ik een passieve race en bleef te lang achter mensen plakken. Ik kon niet diep gaan vandaag”, aldus een teleurgestelde Ummels. Tweelingzus Bo komt een seconde na haar over de finish in 4:22.17 door na een rommelige race de laatste 100 meter nog vier mensen in te halen. Krause wist zich na een alerte start goed te positioneren in het veld, maar moest de laatste ronde wat terrein prijsgeven en finishte net na Bo in een tijd van 4:23.31.

Twee PR’s op de 800 meter mannen
Namens TDR stonden er maar liefst 4 mannen aan de start van de 800 meter in het naprogramma. In de tweede serie mochten Ryan Clarke en Djoao Lobles laten zien wat ze in huis hadden. Vanaf de eerste meter weet Lobles zich naar voren te werken en resoluut de kop te nemen. Clarke volgt Lobles op de voet en beide stevenen af op een mooie tijd. De laatste 150 meter weet Clarke Lobles voorbij te lopen en de seriewinst binnen te halen. Van het kopwerk van Lobles weten ze allebei ultiem te profiteren; beiden finishen in een nieuw PR. Clarke loopt 1:50.10 en Lobles 1:50.42. “Het ging heel goed, eindelijk een race waar alles goed ging”, aldus een opgelaten Clarke.

Een serie erna stond Brian Versluis aan de start. De hele race liep hij gecontroleerd op een derde plaats en weet te finishen in een solide tijd van 1:53.08, wat zijn tweede beste tijd van het seizoen is.

In de vijfde serie liep Jens van Gelderen een aanvallende race. Vanaf de eerste meter loopt hij aan kop, om deze niet meer uit handen te geven. Met één seconde voorsprong weet hij de serie naar zijn hand te zetten en te finishen in een tijd van 1:56.11.

Sterke progressie Stoltenborg op de 5000 meter
Laat in de avond stond Sten Stoltenborg aan de start van de 5000 meter, wat ook het laatste onderdeel van de Memorial Rasschaert betrof. Na wat verval in het middenstuk weet Stoltenborg sterk te finishen om nog onder de 15 minuten te komen, 14:57.50. Dit was voor het eerst in 2 jaar en maar 2 seconden boven zijn PR. “Ik ben echt blij met de progressie in het seizoen. In het begin van het seizoen liep ik nog 15:31”, aldus een tevreden Stoltenborg.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.