Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

Crossseizoen van start in Mol

  • door TDR
  • op 07-11-2018
  • 0

Butter Cross

MOL– Zondag 4 november werd het crossseizoen officieel gestart met een van de wedstrijden van de befaamde Lotto Crosscup in België. De wedstrijd in Mol laat zich vooral kenmerken door de loodzware passages door het zand, afgewisseld met een technisch parcours in het bos. Een uitstekend moment om te testen hoe de vorm is na een aantal weken van wintertraining. De wedstrijd was succesvol te noemen, met twee podiumplekken en vier top 10 posities!

Top 10 klassering voor Michel Butter
Bij de mannen senioren stond Butter aan de start van de 9200 meter lange cross. Twee weken na de Amsterdam Marathon was het afwachten hoe hij uit de voeten zou komen in het crossgeweld in de zin van zowel de concurrentie als het parcours. Het doel vooraf was om hard te starten en de wedstrijd slim op te bouwen. Gedurende de race wist Butter van de 20e positie steeds meer op te schuiven: "Ik kon meestrijden om de 8e positie, maar moest helaas nog twee concurrenten voorlaten in de laatste fase", aldus Butter die aangaf nog snelheid en power te missen om het de baanatleten moeilijk te kunnen maken op het laatste stuk. De Beverwijker liep een sterke wedstrijd en weet als 10e de finish te passeren in 29'49. "Hiervandaan ga ik specifieker trainen, want het doel is gericht op de Warandeloop om kwalificatie af te dwingen voor de EK cross, waar ik graag zou willen lopen", aldus de tevreden marathonloper.

Twee podiumplaatsen junioren
De eerste TDR deelname van de dag was er in de naam van Noah Baltus. De voormalig atleet van het TDR jeugdplan heeft vanaf dit seizoen de overstap gemaakt naar het team en mag zijn vorm testen tijdens de 4000 meter lange cross voor B-junioren. Op het technisch uitdagende parcours laat Baltus een goede vorm zien. Na een alert gelopen race, waar hij steeds deel uitmaakte van de kopgroep, weet hij met een uitstekend laatste stuk de derde plaats te bemachtigen.

Maar liefst vijf TDR-atleten namen deel aan de 6200 meter durende cross voor A-junioren. Ook hier werd er een podiumplaats bemachtigd, maar dan in de naam van Bram Anderiessen. De gehele wedstrijd was Anderiessen te vinden in de kopgroep. De atleet uit Uithoorn liep kop over kop, maar had uiteindelijk moeite met de vele tempowisselingen. In de laatste ronde, toen de finale tempoversnelling werd ingezet door zijn twee concurrenten, moest Anderiessen lossen. Hij laat een sterke cross zien, aangezien hij maar liefst 30” sneller is dan vorig jaar om na 20’23 als derde over de finish te komen.

Ook Djoao Lobles laat een sterke cross zien. De eerstejaars A-junior kan als een van de jongere atleten goed meekomen in het veld en weet als 15e de finish te passeren in een tijd van 21’33. Een minuut daarna finisht Duncan Steenbakker als 33e de loodzware cross in een tijd van 22’32, en laat na een periode van blessure zien dat de weg omhoog weer is ingezet. De voormalig TDR jeugdplan-atleten Timo Stegink (39e) en Koen Grandiek (45e), die zich vanaf dit seizoen ook bij het team hebben gevoegd, komen passeren de finish na 23’15 en 23’41. 

Top 10 klassering Luuk Wagenaar
Namens TDR stonden er 4 atleten aan de start van de korte cross over 3000 meter. Een aantal atleten zit in de overstapsfase naar TDR en maakten hun opwachting om de eerste cross van het seizoen te starten. In een geweld van 84 atleten, wist Wagenaar een mooie prestatie neer te zetten, door als 9e de streep te passeren. De Amsterdammer laat hiermee zien in goede vorm te verkeren. Hij komt over de streep in een tijd van 10’08 op een technisch uitdagend parcours.

Een kleine 20 seconden later komt Edwin Sjerps de finish gepasseerd. Hij finisht net buiten de top 20 op een respectabele 22e plek.

Thomas Lewis, ook een atleet die in zijn proefperiode zit bij TDR, houdt zich mooi staande in de passages door het mulle zand, en weet te finishen in een tijd van 10’46. De 800m-specialist Twan Pormes, maakt een uitstapje naar het wat langere werk, en finisht op een 50e positie.

Lange cross vrouwen
Britt Ummels en Lotte Krause stonden aan de start van de 5500 meter lange cross voor vrouwen senioren. Na een felle start waren beide atletes te vinden in het eerste gedeelte van de groep, maar naarmate de wedstrijd vordert, passeren er steeds meer atletes. Voor Ummels wordt het een zware bevalling en ze kan haar ritme niet vinden. Na 21’59 komt ze teleurgesteld als 24e de finish gepasseerd. Niet ver daarachter komt Krause als 25e over de finish en zij voltooit haar wedstrijd in 22’05.

Voor A-junior Mariska Poel startte de 5500 meter tegelijkertijd met de vrouwen senioren. De atlete van het TDR jeugdplan zit in de overgangsperiode naar het team, en zij weet haar cross als 22e te finishen in 24’43.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.