Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

Drie medailles mee naar huis uit Kerkrade

  • door TDR
  • op 22-01-2019
  • 0

Korte cross Abdijcross

KERKRADE – De klassieker van de zuidelijkste provincie van Nederland, de Abdijcross, vond dit weekend plaats in Kerkrade. In plaats van veel modder, zand en regen was het dit jaar de keiharde bevroren ondergrond, de vrieskou en de steile heuvel dat het strijdtoneel vormden. Goede afwegingen over welke schoenen en welke spikepuntjes er onder de spikes werden gedraaid waren van cruciaal belang. TDR deed goede zaken, van de 16 atleten waren er 10 top-15 klasseringen met 2 keer goud en 1 keer zilver.

Goud voor Baltus en Anderiessen
Het was Noah Baltus die voor het eerst in actie kwam namens TDR. De nog 16-jarige Baltus startte bij de B-junioren. Met al 2 zeges op zak dit crossseizoen was Baltus de favoriet. Hij liep een hele sterke wedstrijd en wist de wedstrijd al snel naar zijn hand te zetten. Met maar liefst dertien seconde verschil op de nummer twee wist Baltus ook de Abdijcross op zijn naam te schrijven.

Het laatste onderdeel van de dag was de korte cross voor mannen. Negen atleten van TDR stonden aan de start om te laten zien wat ze in zich hadden. Ook in deze race was het een TDR-atleet die de favorietenrol toegekend kreeg. Bram Anderiessen, de nummer elf van Europa op de cross bij de junioren, was op papier de te kloppen man. Na een goede start was het merendeel van de TDR-atleten voorin te vinden. Anderiessen nam vroeg de kop en ging als eerste de helling af. Heuvelop kwam er een kleine kopgroep bestaande uit drie man. Eenmaal bovenop de heuvel zette Anderiessen weer aan, gaf zijn koppositie niet meer weg en finishte als eerste in een tijd van 7’54” over de 2600 meter korte cross. De andere teamgenoten liepen een hele sterke race en waren erg gewaagd aan elkaar. Edwin Sjerps, Thomas Lewis, Joeri Slagter en Brian Versluis finishten binnen 5 seconde van elkaar en bemachtigde de 11de tot en met de 14e plek. Op gepaste afstand komen Djoao Lobles, Twan Pormes en Timo Stegink als respectievelijk 16e, 21e en 27e over de finish.

Edwin de Vries was de enige van TDR die zich waagde aan de lange cross van 10,4 kilometer. De Vries liep niet zijn sterkste wedstrijd van het seizoen en finishte als 9de in een tijd van 34’19”.

Zilver voor Ummels
Bij de korte cross voor de vrouwen was het Britt Ummels die met een bos bloemen naar huis ging. De Limburgse probeerde heuvelop van de kopgroep weg te versnellen. Alleen Dagmar Smid kon mee waardoor het een tweestrijd voor de hoogste podiumtrede zou worden. In de laatste fase van de wedstrijd was Ummels niet alert genoeg op de uiteindelijke versnelling van Smid en ging te laat over op de achtervolging. Ummels finishte net een seconde achter Smid en moest genoegen nemen met de tweede plaats.

“Ik vond het super gaaf om hier weer te lopen, het voelt echt als een thuiswedstrijd. Ik baal dat ik niet wist te winnen, maar dit heeft mij in iedergeval wel op scherp gezet voor de komende wedstrijden”, aldus Ummels.

Bij de jongens junioren A waren het Duncan Steenbakker en Koen Grandiek die als 11de en 17de finishten over de 7,4 kilometer lange cross.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.