Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

Drie overwinningen bij Mastboscross

  • door TDR
  • op 29-01-2019
  • 0

Overwinning Butter Mastboscross

BREDA, APELDOORN - Een grote delegatie TDR-atleten vertrok dit weekend naar Breda om deel te nemen aan de Mastboscross. De Mastbrosscross is één van de drie grote wedstrijden binnen het nationaal Crosscircuit. TDR had 11 atleten aan de start staan bij drie categorieën, Lange Cross mannen, Korte cross mannen en Korte cross vrouwen. In alle drie de categorieën ging een TDR-atleet er met de winst vandoor. In Apeldoorn stonden er vijf atleten aan de start om hun vorm te testen tijdens de PEC Indoor, hun dag bestond uit een 1500 meter én een 400 meter.

Butter en de Vries 1 en 2 bij Lange Cross
Bij de Lange cross is het Butter die aan het langste eind trekt en wint van zijn teamgenoot Edwin de Vries die 16 seconden moet toegeven op Butter. “We liepen tot de laatste ronde met zijn drieën, toen vloog Michel ervandoor, ik hoopte dat Ronald (Schröer red.) het gat zou dichten maar dat gebeurde niet. Op het einde kon ik wel nog gas geven en pakte ik een tweede plek”, aldus een tevreden De Vries. Butter en de Vries laten een aantal sterke mannen achter zich, waaronder ex teamgenoot Ronald Schröer die op 10 seconde derde werd.

Britt Ummels wint Korte cross vrouwen
Bij de vrouwen korte cross is het Britt Ummels die overtuigend naar de zege loopt. Ze was te sterk voor Dagmar Smit die tweede wordt. Lotte Krause wordt 5de in deze wedstrijd. Niet geheel tevreden maar na een periode van wat minder goed kunnen trainen niet onverdienstelijk.

Bram Anderiessen wint Kort Cross mannen
Op de korte cross bij de mannen is het wederom Bram Anderiessen die net als vorig week bij de Abdijcross de tegenstand achter zich weet te houden. Mahadi Abdi Ali, die zijn eerste wedstrijd loopt na een lange periode van blessureleed, laat gelijk zien er weer te staan door als 5de over de finish te komen. Hij laat daarmee een rijtje teamgenoten achter zich. De TDR mannen komen nu met bosjes tegelijk binnen. Luuk Wagenaar 9de, Edwin Sjerps 10de, Thomas Lewis 11de, Sten Stoltenborg 13de en Djoao Lobles 14de.

Baltus knap derde bij de Junioren A
Noah Baltus won dit seizoen bij de B-junioren al meerdere wedstrijden in het crosscircuit. Zodoende maakt de atleet van SAV een uitstapje naar de wedstrijd voor de junioren A. De langere afstand in combinatie met sterkere tegenstand zorgde voor een extra uitdaging. Baltus benadrukte nog maar eens wat voor een progressie hij de laatste maanden boekt door als 3de de finish te passeren op slechts 12 seconde van de overwinning.

800 meter lopers testen vorm tijdens PEC Indoor
Zaterdag 26 februari was het tijd voor de PEC Indoor in Apeldoorn. De eerste indoorwedstrijd van het jaar was een ideaal moment om de vorm te testen voor de 800 meter lopers. De atleten begonnen de dag met een 1500 meter. In de snelste serie mochten Brian Versluis en Joeri Slagter van start gaan. Het was Slagter die meteen de leiding nam om een strak tempo neer te zetten. Versluis volgde zijn teamgenoot en nam kort de koppositie maar kon deze niet vasthouden.  In de laatste 500 meter werd er flink versneld door een concurrent en was het voor de twee TDR-atleten strijden tot de laatste meet. Slagter werd derde in een tijd van 3:58,18, Versluis eindigde op een zesde plaats met 4:02,78. “Voor nu een prima seizoensopening, ik voelde me sterk maar had helaas nog niet het tempogevoel”, aldus een opgetogen Slagter. In de tweede serie was het de beurt aan Twan Pormes, Timo Stegink en Koen Grandiek. De drie TDR-atleten werden tweede, derde en vierde in een tijd van: 4:05,27, 4:05,91 en 4:08,59.

Brian Versluis laat zijn sprintbenen spreken
Zes uur later was het tijd voor de 400 meter. Versluis won zijn serie en liep een prima tijd van 50,53. “Het ging prima voor een eerste indoorwedstrijd, voelde me sterk maar had meer verwacht”, aldus een gretige Versluis die klaar is voor de volgende indoorwedstrijd. Slagter werd in dezelfde serie derde in een tijd van 51,51 en kort daarop was het Twan Pormes die vierde werd in een tijd van 51,81. Stegink zette de klok stil na 52,29.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.