Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team:

Sankt Moritz Update (1)

  • door
  • op 01-07-2008
  • 0

SANKT MORITZ - Nadat gisteren mijn vriend en TDR huisfotograaf Karel Delvoye is gearriveerd, hadden we een mooi doel voor vandaag. We gingen voor de ansichtkaart van “Sankt Moritz 2008”. Omdat we morgenochtend onze eerste echte baantraining zullen afwerken, begon de dag van vandaag met een rustochtend en gingen de meesten voor een check up naar fysio Majelle. Vanmiddag was er een rustig duurloopje met enkele versnellingen gepland, ideaal voor wat heen en weer versnellen voor de camera. Karel en ik hadden ’s ochtends wat mooie plekjes bekeken en dus liep alles gesmeerd en was alles na 56 minuutjes gepiept. De groep heeft de luxe inmiddels heel vertrouwd te zijn met de camera, of misschien wel met Karel, en het blijft daarnaast altijd grappig te zien hoe sommigen dan veranderen.


Een van de fascinerende facetten van het coachvak vind ik sowieso het verschil tussen de verschillende individuen en het unieke van elke sporter. Zo gaat ook iedere atleet anders om met het feit dat hier op dit moment vele wereldtoppers verblijven en trainen. Een kleine greep: Ivan Heschko, Mo Farah, Mara Yamouchi, Craig Mottram, het Bahreinse duo Jamal en Saad Kamel (zaadkameel), Günther Weidlinger, Benita Johnsson, Victor Röthlin en vanaf komende week ook Stefano Baldini en de Quatarees Shaheen met zijn fameuze coach Renato Canova. Plus de Nederlandse toppers Kamiel Maase en Patrick Stitzinger niet te vergeten. Een ambiance die pure topsport ademt, mede door de rust, de ansichtkaartomgeving en de inspiratie die de vele wereldtoppers uitstralen. Zoals gezegd doet dit met elke atleet iets anders. De ene atleet staat stiekem te klokken vanaf z’n balkon en raakt niet uitgesproken over wat ie gezien heeft. Anderen gaan lekker een uurtje in de zon zitten genieten van zo’n training.  Een enkeling maakt direct allerlei afspraken om duurlopen te combineren. We hebben zelfs echte starfuckers binnen onze groep. En sommige TDR-ers ontgaat compleet wie of wat er zich afspeelt.


Vanuit TDR willen we iets moois gaan doen met die inspiratie die uitgaat van topatleten. Volgende week komt Michel Boeting (mijn andere vriend) en gaan we ons idee om dubbelportretten te laten plaatsvinden tussen een TDR-er en een atleet naar keuze, verder uitwerken en realiseren. Zulke creatieve processen inspireren mij echt, zeker omdat ik weet dat het onze atleten weer een stapje verder helpt in hun ontwikkeling. Ook de toppers (en hun managers) lijken erg enthousiast over dit project. Ben nu al benieuwd wie welke atleet uit gaat kiezen en over welk onderwerp ze willen praten. We gaan het zo mooi mogelijk vastleggen.
Tenslotte nog een korte update over onze eigen atleten en de trainingen. Michel Butter draait uitstekende trainingen en is geheel verlost van zijn keel- en oorinfectie. Hij blijft liever in Sankt Moritz trainen en gaat zich morgen afmelden voor het NK 5000m. Marathonlopers Martin Lauret en Ronald Schröer beginnen lekker aan hun opbouw voor Chicago. Rens Dekkers heeft de afgelopen dagen alternatief getraind omdat ie zijn knie iets heeft overbelast in de vele afdalingen. De nieuwe jongens Pim Molenaar en Robert Ton manifesteren zich uitstekend. Pim vormt een heerlijk duo samen met zijn roommate Martin. Daar ben ik dagelijks van nabij getuige van. Kristof van Malderen wil iets moois gaan laten zien op het BK en de reeks wedstrijden om de Flanders Cup. Raika en Manon raken steeds scherper voor het NK 1500m. Met de afwezigheid van Adrienne Herzog en Susan Kuijken wordt de strijd daarachter heel interessant voor de overige medaillekandidaten. Selma Borst is op dit moment aan het genieten van elke duurloop die ze doet. Gister was dat 60 minuten en de dag ervoor ook al 4 x 2000 in 8’05”. Pijnvrij uiteraard, maar dat was eigenlijk nooit aan de orde. Het spannendste is voor haar het moment dat ze ‘s ochtends opstaat. Gelukkig blijft de ochtendstijfheid nu meestal weg. Over een paar dagen opnieuw een update, met meer nieuws over nog meer atleten.

Geniet van de foto’s van Karel. Trainze, Guido.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.