Intranet ➔
  • Categorie: Interviews, Team:

Anderiessen blikt terug op EK Cross

  • door
  • op 12-12-2017
  • 3044

Anderiessen Warandeloop 2017

Castricum - Hoewel het EK Cross in Šamorín dit weekend plaatsvond is het avontuur voor de 18 jarige Bram Anderiesen nog niet helemaal voorbij. Door de sneeuw zijn er weinig vluchten die Schiphol aandoen en daarom zit de Nederlandse ploeg nog steeds vast in Wenen. Genoeg tijd dus voor Bram om terug te blikken op zijn debuut op dit EK.

Eerste indruk EK Cross
“Overweldigend en ontzettend Gaaf! Ik ben gewend om maanden na een toernooi toe te leven, maar nu ging alles zo snel. Je loopt de Warandeloop, de maandag erop hoor je dat je geselecteerd bent en een week later zit je in het vliegtuig. Dan ben je daar en sta je tussen allemaal senioren topatleten. De hele sfeer is zoveel anders dan een juniorentoernooi, dit is het echte werk.”

Voorbereiding Race 05.15 uur.

“Het was wel even wennen om kwart over 5 op te staan wetende dat je een paar uur later moet knallen. Niet veel later zit je te ontbijten in de ontbijtzaal samen met al je concurrenten. Daarna ben ik nog wat gaan chillen op mijn kamer. Om kwart over 8 ben ik richting het parcours gegaan en ben ik gaan inlopen. Dan weet je dat het bijna zover is en doe ik nog mijn laatste versnellingen.”

Start 09.25 uur.
“Van tevoren was me door iedereen wel verteld dat de start echt heel hard zou gaan. Je start met 109 topatleten uit verschillende landen, die allemaal ook nog eens van verschillende afstanden komen. Ik ben fel gestart en zat al snel in een goede positie, bij de eerste 20 ongeveer. Eigenlijk viel die start best wel mee. Na de eerste paar 100 meter heb ik mezelf toen gepositioneerd rond positie 30.”

Race 19’33”
“Ik zag allemaal jongens snoeihard starten maar heb expres mijn eigen tempo aangehouden en heb een vrij constante race gelopen. Soms werd ik ingehaald door jongens die te langzaam waren gestart en helemaal van achteren kwamen, maar ik haalde ook veel atleten in die in de tweede helft volledig waren ingestort.”

Finish 10.44 uur
“Het was eigenlijk jammer dat ik niemand om mij heen had om echt af te sprinten. Dat voelt een beetje gek, want in Nederland doe je altijd mee om de podiumplekken en loop je om te winnen. Nu loop je midden in het veld en vecht je nog meer tegen jezelf.”

Resultaat: Een 40ste plek.
“Ik ben er tevreden mee. Het is voor de race heel lastig inschatten hoeveelste je denkt te gaan worden. Je kan niet helemaal afgaan op de zomertijden, want crossen is toch een aparte discipline. Ik was nu bijvoorbeeld beter dan een paar weken terug en won nu ook van de jongens waar ik in de warandeloop nog van verloor.”

Een hele ervaring rijker
“Ja ik ben een andere Bram geworden. Ik heb veel ervaringen opgedaan en neem deze absoluut mee in mijn carrière en naar aanloop van de toernooien die nog komen. Volgend jaar wil ik weer meedoen aan de EK Cross en dan strijden voor in het veld.”

Gerelateerde atleten


3044
Reacties