Intranet ➔
  • Categorie: Interviews, Team: Elite & High Potentials

Primavera nieuwe supplier van Team Distance Runners (interview)

  • door
  • op 22-05-2013
  • 1474

TDR Groep Zon Veraf.jpg

Reisorganisatie Primavera is sinds kort toegetreden als supplier van Team Distance Runners (TDR). De organisatie verzorgt al jarenlang de trainingsstages van TDR in het Portugese Monte Gordo. Die combinatie is uiteindelijk uitgegroeid tot een samenwerking. Tijd om TDR-coach Guido Hartensveld er een aantal vragen over te stellen.

Guido, jullie zijn net weer terug uit Monte Gordo en direct zien we een groot aantal pr’s tijdens de Flynth Recordwedstrijden. Wat is het geheim van zo’n trainingsstage? 

“Een geheim wil ik het niet noemen, maar het belangrijkste voordeel van een trainingsstage is het contact met en tussen atleten. Op een trainingsstage heb ik veel meer contact met atleten, zie ik ze vaker van dichtbij en is er meer contact tussen atleten onderling. Dat levert een positieve bijdrage aan de trainingen. In Nederland zie je dat de focus deels naar elkaar is gericht. Ieder heeft zijn eigen werk en studie, ontmoet elkaar op de training en kent daarmee een moment van ‘socializen’. Dat is niet erg, maar op stage zie je dat er meer uit de training wordt gehaald. De focus is krachtiger, aangezien de sociale momenten al buiten de training plaatsvinden. Training is dan ook echt training. Daarnaast trainen we op stage vaak met meerdere kleinere groepjes verspreid over de dag.

Ook het overleg met het begeleidingsteam is een stuk intensiever. Dagelijks hebben we een overleguurtje met de medische staff en dit jaar hadden we een sportpsycholoog toegevoegd aan het team. Atleten konden terecht met hun vragen en die gesprekjes werden ook nabesproken met ons. Daarnaast zijn er veel gesprekjes met atleten, zoals het maken van een wedstrijdplanning. In combinatie met een prettige omgeving en lekker weer (je voelt je happy) leidt dit tot een betere samenwerking. En uiteraard heeft een atleet op stage ook veel meer tijd voor rust en ontspanning dan thuis.” 

 

Waarom kiezen jullie al jarenlang voor het Portugese Monte Gordo als voorjaarsstage? 

“De Algarve is over het algemeen de enige plek in Europa waar je in deze periode binnen drie uurtjes vliegen zon en goede temperaturen hebt. Daarbinnen heeft Monte Gordo zich steeds meer ontpopt als ‘the place to be’ voor atleten, door het aanleggen van extra hardlooppaden in het bos en goede sportfaciliteiten. Ook de sportvriendelijke sfeer speelt mee. De uitbaters in de horeca zijn vriendelijke mensen die goed omgaan met atleten en inspelen op hun wensen. Iedereen vertelt ook dat de maanden met de ‘sportspeople’ hun favoriete maanden zijn. Kortom, de sfeer is prima.”

Monte Gordo kent dus prima faciliteiten gecombineerd met een relaxte sfeer. Wat voegt Primavera daaraan toe?

“Primavera denkt altijd goed met ons mee, door in te spelen op de wensen die wij hebben. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het creëren van ruimte voor de fysiotherapeut, door het regelen van een extra grote kamer. Of het omboeken van vluchten wanneer reisvoorkeuren van atleten op het laatste moment veranderen. Het is een relatief kleine organisatie, waardoor je te maken hebt met een persoonlijke benadering. Toen ik laatst op het kantoor kwam, vroeg ons contactpersoon bijvoorbeeld direct hoe het met opa en oma Tesselaar ging. Dat zijn dus de schoonouders van Pip Tesselaar, die een aantal jaren zijn meegeweest. Primavera kent de namen van veel van onze atleten, iets wat ik trouwens ook terughoor van de hotelgasten. Dat persoonlijke wordt enorm gewaardeerd.”

 

Hoe zien die bezoekers van Monte Gordo eruit, zijn het allemaal atleten?

“Nee, je ziet verschillende groepen. In ons hotel, Vasco da Gama, kun je drie groepen onderscheiden: de overwinteraars, de bridgers en de atleten. En sinds kort zijn daar de fietsvakanties bijgekomen. De Algarve is een mooi gebied om te fietsen. Atleten die bij ons de laatste jaren wel eens genoodzaakt waren tot extra fietstrainingen kwamen vaak met de enthousiaste verhalen terug over het achterland. Kortom, het bezoek is gevarieerd.

Binnen de atleten vormen wij voor Primavera een groep ambassadeurs. We reizen de hele wereld over voor trainingsstages, stellen hoge eisen aan onze trainingslokaties, maar komen in april toch telkens weer terug in Monte Gordo. Dat ziet Primavera als een voorbeeldrol en daar zijn we trots op. Ook voor de serieuze hardloper, die net onder het niveau topatleet zit, is Monte Gordo een prima bestemming. We hopen een ambassadeursrol te vervullen door dat uit te dragen. Monte Gordo is een mooie plek om te trainen, met prima weer en goede faciliteiten. Dat aangevuld met de persoonlijke benadering van het Primavera-personeel - dat het gebied door en door kent - maakt het voor ons de beste voorjaarsstage.” 


1474
Reacties