Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team:

Veel TDR atleten naar NK halve marathon

  • door
  • op 23-03-2006
  • 1142


CASTRICUM – Aankomende zaterdag neemt een flinke afvaardiging van TDR atleten deel aan de 32ste Fortis City-Pier-City Loop. TDR zal met maar liefst negen atleten in Den Haag aan de start verschijnen, waaronder de belangrijkste atleten Michel Butter, Hugo van den Broek en Selma Borst. De CPC Loop heeft de status één van de beste internationale wedstrijden wereldwijd te zijn. Ook dit jaar is de organisatie erin geslaagd een sterk deelnemersveld te formeren. Naast de internationale strijd worden er tevens medailles verdeeld om het Nederlands Kampioenschap. Butter en Van den Broek krijgen concurrentie te duchten van Luc Krotwaar, Koen Raymaekers en Guus Janssen. Selma Borst zal het met name moeten opnemen tegen Kristyna Loonen.

Michel Butter maakt als jongeling een verrassend goed seizoen door. Aan het begin van 2006 verpulverde de Beverwijker tijdens de Egmond Halve Marathon zijn persoonlijk record met ruim een minuut naar 1:04.48. Een maand later pakte de TDR-atleet het zilver bij de NK 10 km in Schoorl. Richting het NK cross nam hij in de trainingen wat gas terug en liep op de dag zelf een behoudende race. De afgelopen twee weken vertoefde Butter in het Portugese Monte Gordo, om zich volledig te focussen op de wedstrijd in Den Haag. Naar eigen zeggen is de vorm goed: “Het trainen in de warmte heeft me goed gedaan. Ik heb er ontzettend veel zin in. Ik mik op een medaille op het NK en verbetering van mijn pr”.

Voor Hugo van den Broek staan andere doelen op het spel. Op basis van zijn 2:12.08 tijd tijdens de ING Amsterdam Marathon 2004 is de TDR-atleet voorgeselecteerd voor de Europese Kampioenschappen in Göteborg (Zweden). De KNAU heeft al in een vroeg stadium aangeven een ploeg daar naar toe te willen afvaardigen. Van den Broek kan zich zaterdag definitief plaatsen voor het toernooi door een tijd onder de 1:04.30 te realiseren. De Castricummer wist vanwege een langdurige blessureperiode nog geen prestatie van formaat neer te zetten, maar liet tijdens de halve marathon in Schoorl (1:05.54) wel al zien goed op weg te zijn. Toch wordt de limiet volgens coach Guido Hartensveld nog een behoorlijke kluif: “Het is uiteindelijk slecht 1 minuut boven zijn persoonlijk record. Of hij de tijd loopt of niet we weten dat hij de weg omhoog weer heeft gevonden. Ik hoop dat Hugo net zo vrijuit zal lopen als in Schoorl. Van de Broek zelf is ook tevreden over de afgelopen periode: “Ik heb na Schoorl zes weken probleemloos kunnen trainen. Door de trainingsachterstand hebben we heel bewust gekozen om de basis op te krikken. Toch voel ik dat ik na Schoorl weer een goede stap heb gezet”.   

Selma Borst gaat voor de Nederlandse titel en een internationale topklassering, met in haar achterhoofd de Euro Challenge 10.000 in Antalya. Vorig jaar maakte Borst tijdens de CPC Loop haar doorbraak binnen de wegatletiek. Met een absolute toptijd van 1:11.23 eindigde de TDR-atlete in het internationale veld als vijfde, verbrak ze haar persoonlijk record met 4 minuten en eiste de Nederlandse titel op. Aan het einde van het jaar betekende de tijd van Borst een top 100 klassering op de internationale ranglijst. “Ik ben beter dan vorig jaar rond deze tijd. Mijn seizoen is afgestemd op deze periode, dus ik verwacht een goede wedstrijd te kunnen lopen, aldus Borst.

Christian de Lie en Rens Dekkers hebben de afgelopen maanden specifiek toegewerkt naar de marathon. Beide TDR-atleten zullen over twee weken hun debuut maken in de Fortis Rotterdam Marathon. Ook zij trainde net als Butter twee weken lang in Portugal. Dekkers heeft een goed gevoel over gehouden aan zijn marathonvoorbereiding. “Hoe het zal uitpakken op de NK halve marathon is nog maar de vraag. Ik voel me sterk en ben beter als ooit, maar mijn hoofd zit vooral bij de Coolsingel.  


Foto: Karel Delvoye

    

1142
Reacties