Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team:

Holterman pakt uit met zilver op NK 10km

  • door
  • op 29-09-2013
  • 1497

Jill Holterman DTD.jpg

UTRECHT – Jill Holterman heeft tijdens de Utrechste Singelloop een zeer sterke prestatie geleverd. De atlete van het Team Distance Runners behaalde de zilveren medaille op het Nederlands Kampioenschap 10km, dat tijdens de internationale race gelopen werd. Bovendien dook Holterman voor het eerst onder de 34 minuten (33.53 min.) en wist ze een groot aantal Nederlandse toppers te verschalken.

In de Utrechtse binnenstad stond zondagmiddag een groot aantal sterke dames aan de start. Holterman moest het onder andere opnemen tegen marathontopper Miranda Boonstra, duatlete Stefanie Bouma, Mariska Kramer-Postma en de Brabantsen Ruth van der Meijden en Kim Dillen. Bovenstaande dames vormden al snel een omvangrijke groep, waarbij een spannende strijd ontstond. Op de Catharijnesingel nam Miranda Boonstra een kleine voorsprong op haar concurrentes, die ze in de tweede helft van de wedstrijd wist uit te bouwen tot een meter of tien. Die voorsprong leek voldoende te zijn voor de winst.

Terwijl Boonstra solo op de finish afging, scheidden Holterman en Dillen zich af in de strijd om het zilver. Holterman liet zich daarbij van haar sterkste kant zien. Met een felle eindsprint liet ze niet alleen Dillen ruim achter zich, maar kwam ze ook nog verrassend dicht in de buurt van het goud. Een stunt bleef maar net uit. In een tijd van 33.53 finishte Holterman op een prachtige tweede plaats, één seconde achter Boonstra. Dillen volgde op drie seconden.Een uitgelaten Holterman liet na afloop weten dat een uitgekiende planning dit jaar aan de basis stond van haar succes: “Vorige week heb ik de Dam tot Damloop bewust met de rem erop gelopen. Wil je vandaag pieken, dan blijkt die combi namelijk een pittige te zijn, zo heb ik vorig jaar gemerkt.” Verleden jaar behaalde Holterman het brons op het NK 10km en merkte ze dat er meer inzat. “Super dat ik nu ook onder de 34 minuten ben gedoken. Door goed te trainen haal ik bijna een halve minuut van mijn pr af. Echt een prachtige verrassing dit!” 


1497
Reacties